Historische foto: de laatste van provincialer VV Westkapelle

VV Westkapelle
Redactie KW

Een stralende zon, twee schitterend voetballende ploegen, emoties ten top: VV Westkapelle nam vorig weekend afscheid in stijl. Allen die de club liefhebben, vielen elkaar na de wedstrijd in de armen.

Trainer Björn Cool zuchtte diep: “Een mooier afscheid kan niet. Om het seizoen te beëindigen, heb ik zwaar in het rood moeten gaan. Maar we slaagden in ons opzet om de redding sportief te realiseren. Neen, ik ga geen nieuwe uitdaging aan. Het wordt tijd dat ik mezelf coach. De bloedwaarden zijn niet goed en de combinatie van zware werkomstandigheden en een functie als trainer in eerste provinciale liet sporen na. De schitterende spelers vonden een nieuwe uitdaging en wij koesteren allemaal onze mooie herinneringen.”

David Bienstman, afgevaardigde van het eerste uur, heeft het zelfs over een zwart gat. “Tientallen jaren stonden mijn zondagnamiddagen in het teken van onze prachtclub. Wat nu? Hier en daar een match bekijken en doorgaan als délégué van de zaterdagploeg.”

Deze foto is voer voor de geschiedenisboeken: de laatste officiële wedstrijd van VV Westkapelle. Staand v.l.n.r.: Sam De Jaeghere, Rens Maene, Thomas Vuyts, Diego Bragard, Jens Meert, Arianit Hajrizi, Pieter De Clercq, Kevin Pannecoucke, Nick Paternoster (T2). Gehurkt v.l.n.r.: Senne Decloedt, Diederiek Voordecker, Tommy Schutz, John Ekelmans, Tobin Stroo, Michaël Cornelis, Thijs Benoot, Björn Cool (T1), David Bienstman (afgevaardigde). (JPV-Foto JPV)