Hein Vanhaezebrouck: "Geen persoonlijk probleem tussen Deschacht en mij"

15/02/18 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:58

Er is nooit een probleem geweest tussen Hein Vanhaezebrouck en Olivier Deschacht. Dat heeft Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck donderdag gezegd op zijn wekelijkse persbabbel over de verwijzing van clubicoon Olivier Deschacht naar de B-kern. De speler stuurde donderdag overigens zijn kat naar de training van de B-kern.

Hein Vanhaezebrouck: "Geen persoonlijk probleem tussen Deschacht en mij"

© BELGA

Vanhaezebrouck las een verklaring voor en liet op voorhand weten geen vragen te zullen beantwoorden over de 'affaire Deschacht', wel over de wedstrijd dit weekend in en tegen Sint-Truiden.

"Olivier heeft onder mij 80 procent van de wedstrijden gespeeld en ik heb hem ook gesteund in een ander dossier (over gokken, nvdr.) toen ik hier nog geen coach was", aldus Vanhaezebrouck.

"We zijn niet over één nacht ijs gegaan met deze beslissing. We doen onszelf er alleen maar pijn mee, want we zitten met geblesseerden en geschorsten", klonk het. "Dit is geen beslissing van de coach alleen, maar van de spelers, de staf én de directie. Gewoon omdat de feiten dusdanig waren dat de groep niet meer normaal kon functioneren. We hadden net hetzelfde gedaan mochten we tien punten voorsprong hebben in de competitie (Anderlecht staat derde op 13 punten van Club Brugge, nvdr)."

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!