Harelbeke wint derby op Gullegem

Martijn Monteyne verdefigt op Amarildo Gjoka. © (Foto VDB)

Harelbeke haalde het in de West-Vlaamse derby op bezoek bij Gullegem met 1-2.

Hoeveel kansen heeft Gullegem nodig om te scoren? De jongens van Allan Deschodt waren in de eerste helft de betere ploeg, versierden ook menige kansen. Maar die omzetten in doelpunten, leek voor De Kiere, Simoens, Ihoui en Khiter net iets te veel gevraagd. In die eerste helft moest Harelbeke het met een kopbal op de lat van Notebaert stellen na hoekschop. Nadat de wedstrijd een kwartier werd stilgelegd omdat scheidsrechter Claes met een knieletsel niet meer verder kon, stond het aan de rust nog altijd 0-0. En daar mochten vooral de bezoekers gelukkig mee zijn. Meteen na de pauze deed Notebaert de bezoekende aanhang juichen. Een kwartier later verdubbelde de ingevallen De Rechter de score. Gullegem moest even slikken. Pas in het slotkwartier slaagde de thuisploeg er opnieuw in een vuist te maken. De aansluitingstreffer van de ingevallen Gheeraert kwam te laat om het nog spannend te maken.

Doelpunten: 48′ Notebaert 0-1, 61′ De Rechter 0-2, 85′ Gheeraert 1-2.

Gullegem:Ampe, Monteyne, Vansuypeene, Hugelier, Sampers (73′ Gheeraert), Ihou (46′ Lefebvre), Dekiere, Van De Wiele, Vancraeyveldt, Simoens, Khiter.

Harelbeke:Degrendel, Ketels (46′ Soenens), Doornaert, Vanneste, Vandenbroucke, Notebaert, Declerck, Dejonghe, Cremers (80′ Selmani), Gjoka (46′ De Rechter), Descheemaecker.