Harelbeke raakt niet voorbij Brakel

Jeroen Doornaert. © (Foto VDB)
Redactie KW

Na een flauwe vertoning raakte KRC Harelbeke in eigen stadion niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Olsa Brakel waardoor de Ratten bovenaan de rechterkolom blijven hangen.

Harelbeke moest het doen zonder de geel geschorste Cremers, ex-Brakel. Ook Meerschman verdween uit de basis waardoor Vlieghe en Ketels aan de aftrap kwamen. Het eerste gevaar na tien minuten kwam van de bezoekers en leverde meteen een doelpunt op. De lage hoekschop van Hebbelinck werd in één tijd tegen de touwen getrapt door Lauwrensens. De Ratten herstelden zich moeilijk van deze opdoffer en het duurde tot diep in de eerste helft vooraleer paarswit met een reactie kwam. De rechtstreekse vrije trap van Declercq vloog over, even later was Descheemaecker te verrast om de voorzet van Ketels binnen te duwen en net voor de pauze kopte Notebaert een center van Gjoka hoog over.

Wie te lang bleef hangen in de kantine miste de gelijkmaker. Pas afgetrapt vond Vanneste met een gekraakte voorzet Dejonghe, die gelijkstelde. Harelbeke nam meer initiatief en dat leidde tot pogingen vanop afstand van de ingevallen De Rechter (op de doelman) en Notebaert (naast). Op het uur hing een nieuw doelpunt in de lucht. Dejonghe legde goed af tot bij De Rechter, maar zijn schot vloog tegen de dwarsligger. Brakel schakelde heel snel om en De Haspe, die alleen voor Degrendel verscheen, werkte prima af. Harelbeke moest voor de tweede keer achtervolgen. De kopbal van Descheemaecker was te zwak om doelman Van Den Noortgaete te verschalken. Even later had de keeper meer moeite met een rechtstreekse vrije trap van De Rechter, maar Brakel kwam met de schrik vrij. Een kwartier voor tijd leek Notebaert zijn ploeg dan toch langszij te brengen, maar zijn poging viseerde beide doelpalen en vloog terug het veld in. De bezoekers dreigden nog twee keer op vrijschop van Nfor. Een goede Degrendel stopte de eerste plaatsbal met één hand, de tweede poging werd te centraal getrapt om Degrendel te verontrusten. Uiteindelijk kreeg Harelbeke loon naar werken. De inworp van Vandenbroucke werd door Dejonghe afgelegd tot bij De Rechter en die laatste krulde het leer met de linker in de benedenhoek. In het slot bleven grote kansen uit waardoor de partij eindigde op een billijk gelijkspel.

Harelbeke: Degrendel, Vandenbroucke, Doornaert, Vanneste, Ketels, Declercq (63′ Soenens), Dejonghe, Gjoka (42′ De Rechter), Notebaert, Vlieghe (73′ Selmani), Descheemaecker.

Doelpunten: 12′ Lauwrensens (0-1), 46′ Dejonghe (1-1), 61′ De Haspe (1-2), 81′ De Rechter (2-2).

Geel: Dejonghe, Bogaert, De Haspe.

(FM – Foto VDB)