Harelbeke kent geen enkele moeite met slap Westhoek: 4-1

RC Harelbeke: Dylan Descheemaecker © VDB
Redactie KW

De bezoekers hielden in de beginfase de schijn hoog, maar na de openingstreffer zakte Westhoek als een pudding in elkaar.

Westhoek zorgde voor de eerste dreiging. De pogingen van Yohann Loisel en Nzumbi konden Degrendel niet verontrusten, maar op het kwartier leek de doelman wel geklopt wanneer hij plots oog in oog kwam te staan met Mandi. De teruggekeerde Vanneste sprong zijn keeper bij en kon het leer echter nog voor de lijn keren.

Geen verandering na de rust

Aan de overzijde trapte Cremers na een lang uitgesponnen aanval via een verdedigend been over. Op de hoekschop die daarop volgde, viel de openingstreffer. Lemaire bokste de bal weg en via de rug van Descheemaecker caprioleerde de bal in doel. Kort voor de rust viel de 2-0. Een vrijschop vanaf de linkerkant werd voor doel verlengd tot aan de tweede paal, waar Dejonghe moederziel alleen kon binnenschieten.

Wie dacht dat Westhoek met een reactie uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Integendeel: het was Harelbeke dat op tien minuten tijd drie keer de lat trof. Eerst mikte Cremers een vrije trap centraal voor doel op de dwarsligger. Daarna volgden schoten vanaf afstand van Notebaert en opnieuw Cremers.

Klaar voor de slachtbank

De bezoekende wissels brachten geen zoden aan de dijk. Harelbeke bleef voor gevaar zorgen en een derde treffer kon niet uitblijven. Cremers maakte de actie op rechts en legde daarna klaar voor Notebaert, die onder Lemaire raak trof. Westhoek leek rijp voor de slachtbank.

Na een goede actie tussen Notebaert en Selmani botste Selmani in eerste instantie op de vuisten van Lemaire. In de rebound plaatste de invaller het leer aan de verkeerde kant van de verste paal.

Eerredder van Bah

Na een actie van Bah konden ook de bezoekers eens dreigen. Mandi trapte echter op Ketels en in de nabeurt kende Degrendel geen enkel probleem met de wreeftrap van Ternier.

Tien minuten voor het einde ging Notebaert door op links. Descheemaecker deponeerde zijn voorzet in het hoekje (4-0). In de slotminuut krulde Nzumbi de bal op de bovenkant van de lat en trapte Bah de eerredder. Maar toen was al lang duidelijk dat Harelbeke zijn eerste zege van het seizoen zou inschrijven.

KRC Harelbeke: Degrendel, Ketels, Doornaert, Vanneste, Vandenbroucke, Notebaert, Declercq (83′ Soenens), Dejonghe, Cremers (74′ Selmani), Gjoka (82′ De Rechter), Descheemaecker.

KVK Westhoek: Lemaire, Robaeys, Embrechts, Vangheluwe, De Loof, Vandermarliere (55′ Petitpretz), G. Loisel (45′ Legname), Ternier, Nzumbi, Y. Loisel (68′ Bah), Mandi.

Doelpunten: 19′ Descheemaecker (1-0), 42′ Dejonghe (2-0), 70′ Notebaert (3-0), 81′ Descheemaecker (4-0), 90′ Bah (4-1).

Geel: Cremers, Vandermarliere, Nzumbi, Notebaert, Robaeys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier