Harelbeke juicht, Torhout blijft laatste

Dylan Descheemaecker schiet de 2-0 binnen. © VDB

Harelbeke won het West-Vlaamse duel met Torhout met 3-1. Zonder echt goed te spelen pakten de Ratten hun zesde overwinning op rij. Torhout blijft verweesd achter en raakt maar niet weg van die vervelende laatste plaats.

Na tien minuten leek Harelbeke al op rozen te zitten. Vandenheede trapte bij de eerste aanval de voorzet van Pyck binnen en even later knalde Descheemaecker de 2-0 voorbij Meeuws. Nog drie minuten later vond de lage voorzet van Meerschman de vrijgelopen Pyck, die de bal hoog over schoot. Torhout leek een vogel voor de kat, maar plots namen de bezoekers het commando over. Eerst werd het schot van Turcan nog afgeblokt in hoekschop, maar in de volgende fase kopte Haghedooren de center van Turcan voorbij Degrendel: een eerste tegentreffer voor Harelbeke na zeven wedstrijden zonder. De eerste helft bleef daarna aantrekkelijk om volgen. Hollevoet probeerde het met een vrije trap van schuin voor doel. Degrendel duwde het leer weg. Ook met het lage schot van Frutos wist de Harelbeekse goalie raad. Aan de overzijde kruiste Vandenbroucke tot bij Pyck, die niet voorbij doelman Meeuws geraakte.

Tweede helft

De tweede helft begon met een kans voor de thuisploeg. Cremers trok voor en Vandenheede devieerde het leer naast. Daarna bleef het stil tot Torhout plots een mogelijkheid versierde. In een scrimmage voor doel raakten noch Haghedooren noch Van Roose voorbij Degrendel. De thuisploeg besefte dat een extra doelpunt nodig zou zijn om de drie punten thuis te houden en Harelbeke versierde in één minuut tijd drie goede kansen. Eerst trapte Noppe een afvallende bal in de handen van Meeuws, daarna zag Vandenheede zijn kopbal met een ultieme reflex gestopt door de Torhoutse doelman en finaal kopte Noppe in de handen van alweer doelman Meeuws. Tien minuten voor tijd beslisten de Ratten de wedstrijd. Goed stoorwerk van Vlieghe zette Vandenheede voor doel en die haalde genadeloos de trekker over. Op de counter kregen Selmani en Noppe in het slot de kans om de score voort op te drijven, maar het bleef 3-1.

(FM – foto Bart)

KRC Harelbeke – Torhout KM: 3-1

Doelpunten: 3′ Vandenheede (1-0), 11′ Descheemaecker (2-0), 16′ Haghedooren (2-1), 82′ Vandenheede (3-1).