Harelbeke gaat winnen in Gent

Ruben Pyck bezorgde Harelbeke de zege. © VDB

KRC Harelbeke won net als vorige week met het kleinste verschil. Op bezoek bij die andere Ratten van KRC Gent werd het 1-2.

In de beginfase was het balbezit voor Harelbeke. Ook de eerste kansen waren voor de bezoekers. Een schot van Pyck raakte de lat en even later ging een poging van Doornaert maar net naast. Tussendoor vergat Leemans aan de overzijde de score te openen. De partij was snel terug in evenwicht. Degrendel bracht redding op een schot van Leemans en na een doorsteekpas van Munoz Hererra kreeg opnieuw Leemans kort voor rust de bal niet tegen de netten waardoor het 0-0 bleef.

Tweede helft

Harelbeke kwam goed uit de kleedkamer en creëerde relatief vlug een grote kans. Noppe werd afgestopt door een sterke thuisdoelman Maes. Even na het uur was diezelfde Maes kansloos bij het doelpunt van Pyck. Enkele minuten na de openingstreffer moest Gent met tien verder en dat speelde in de Harelbeekse kaart. Pyck knalde de 0-2 hard in het dak van het doel. Wedstrijd gespeeld, tot Waeghe in het slot onderuit gehaald werd en Leemans vanop de stip de aansluitingstreffer lukte. Michiels kwam met een kopbal net naast nog dicht bij de gelijkmaker, maar de Ratten bleven overeind waardoor ze een zes op zes pakken.