Hard bevochten maar verdiende zege van Mandel United tegen leider Wijgmaal

Ruben Pyck scoorde de enige treffer. © (Foto VDB)

Mandel United stond voor een heel zware opdracht want het kreeg leider Wijgmaal op bezoek. Wilde Mandel de aansluiting met de top drie, niet verliezen dan was winst wel aangewezen. Het werd een wedstrijd op het scherp van de snede, maar de thuisploeg zegevierde met 1-0.

Veel kansen kregen beide ploegen niet. Mandel had het bijzonder lastig met de hard opzittende verdediging van de bezoeker. Toch slaagde Mandel erin om gedurende de eerste helft veldoverwicht te behouden maar echt kansen kreeg het niet. In het eerste kwartier was het voor beide ploegen wat aftasten. Op de 9′ kreeg Raes een degelijk kopbalkans maar zijn bal viel binnen het bereik van de doelman. Ook Wijgmaal kreeg op het kwartier een kopbalkans maar ook Laleman maakte onschadelijk. Al bij al in de eerste helft genietbaar voetbal met echter heel weinig kansen.

In de tweede helft verscheen een vinniger en agressiever thuisploeg op het veld. Na de pauze kon Mandel onmiddellijk een tweetal hoekschoppen versieren maar de bezoekende verdediging liet de thuisspitsen geen vrijheid. Het zag er als maar meer naar uit dat de wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen. In de laatste tien minuten lanceerde Mandel United nog een slotoffensief en trok het volledig het spel naar zich toe maar er bleek geen doorkomen aan. In de allerlaatste minuut viel dan toch de verdiende en verlossende treffer van Ruben Pyck. De bezoekende doelman dook nog naar de juiste hoek maar kwam een twintigtal centimeter tekort om de bal nog uit het doel te ranselen 1-0. Verklappen we dat naar het einde toe er nog een rode kaart viel voor Vanherberghen na een aanslag op Clyncke zodat de bezoekende ploeg de laatste tien minuten met tien man verder moest.

Mandel United: Laleman, Mulliez, Bailly, Lorthiois, De Oliviera, Debouver, Raes, Pyck, Beyens, Tamsin, Clyncke.