"Happel was als een vader voor zijn spelers"

10/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt om 08:27

Komende dinsdag 14 november is het 25 jaar geleden dat de legendarische Ernst Happel, twee weken voor zijn 67ste verjaardag, het leven liet. In zijn vaderland Oostenrijk willen ze de herinnering aan de roemrijke oefenmeester levendig houden. Zo staat er onder meer een oefeninterland tegen Uruguay gepland. Ook hier is Happel een kwarteeuw na zijn dood nog lang niet vergeten. Henk Houwaart (72) en John Ottevaere (62) strooien kwistig spitante anekdotes over hun ex-coach in het rond.

Wanneer we Henk Houwaart uitnodigen om naar onze redactie te komen, moet hij geen seconde twijfelen. "Alles voor Happel", is zijn antwoord. Ook aan John Ottevaere, ex-speler van Harelbeke en voormalig trainer van heel wat West-Vlaamse ploegen, moeten we het geen twee keer vragen. "Ik moet normaal werken, maar zal een voormiddag vrij nemen." Het toont aan hoe geliefd Happel - zelfs 25 jaar na zijn dood - nog steeds is.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!