Gwendolyn Bossuyt (WS Bellegem): “We vechten voor elkaar”

Gwendolyn Bossuyt. © AHB
Redactie KW

De dames van WS Bellegem trokken afgelopen zondag naar het zeetje. Ze wonnen met 0-3 tegen De Haan.

“In de eerste helft was het moeilijk om ons ritme te vinden tegen een minder voetballende ploeg”, aldus doelpuntenmaakster Gwendolyn Bossuyt. “We gingen in het begin mee in hun paniekvoetbal. Gelukkig was de tweede helft stukken beter van ons. Na enkele kansen kon ik dan toch de score openen en Stefanie Houwen diepte die score nog verder uit. Maar eigenlijk moesten we met zwaardere cijfers gewonnen hebben.”

Zondag kon Bellegem niet over zijn sterkste elftal beschikken. “Het was wat puzzelen. Zo moest Chloë Deramaux voor de eerste keer in doel plaatsvatten, maar ze heeft dat voortreffelijk gedaan. Ann D’Hont stond ook haar mannetje in de verdediging. Ze zorgde ervoor dat de meeste aanvallen gestopt werden. We vechten voor elkaar en dat ik vind het grootste pluspunt”, lacht Bossuyt, die dit seizoen al zeven keer scoorde.

Bossuyt stopte vier seizoenen terug met voetballen bij DV Kortrijk. “Door mijn vriendin Lisa Lefevere, die voetbalt bij SC Oostrozebeke, begon het terug te kriebelen. Aangezien ik enkele speelsters ken bij Bellegem, lag het voor de hand om voor hen te kiezen”, besluit de Lendeleedse. (AHB)

E. De Haan 0-3 WS Bellegem

Bellegem: Deramaux, D’Hont (60′ Pauwels), Tieberghien, Choteau (60′ Van Glabeke), Vanneste, Sabbe, Provoost, Defever, Vandenberghe, Bossuyt, Houwen.

Doelpunten: 50′ Bossuyt 0-1, 70′ en 76′ Houwen 0-2 en 0-3.

Zondag 26 november om 14.30 uur: WS Bellegem – WS Bulskamp.