Gullegem pakt belangrijke zege tegen Londerzeel

FC GULLEGEM - SK LONDERZEE: spelers van Gullegem vieren het doelpunt van Robbe Dekiere (R). © VDB

FC Gullegem heeft de opgemerkte remonte van Londerzeel een halt toegeroepen. De rood-witten wonnen met 2-1, pakten drie belangrijke punten in de strijd om het behoud.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Met een mooi genomen vrijschop liet bezoeker Dellevoet zijn meegereisde supporters al meteen na de aftrap juichen. De thuisploeg was niet aangeslagen. Tien minuten later, op hoekschop, scoorde Sampers de gelijkmaker. Enkele minuten later, opnieuw op hoekschop, bracht Dekiere zijn ploeg aan de leiding.

Londerzeel moest even slikken, had niet meteen een antwoord in huis. Na de rust hield Gullegem de gelederen gesloten, geraakte Londerzeel nog nauwelijks aan kansen. Slechts in de slotminuten moest doelman Ampe nog eenmaal de handen uit de mouwen steken.

DOELPUNTEN: 2′ Dellevoet 0-1, 12′ Sampers 1-1, 18′ Dekiere 2-1.

GULLEGEM: Ampe, Monteyne, Vansuypeene, Hugelier, Gheeraert (59′ Vandekerckhove), Zmimer, Coetsier (86′ Decoster), Dekiere, Van De Wiele, Vanleynseele (17′ Vancraeyveldt), Sampers.