Gullegem legt leider Rupel Boom over de knie

Nagim Amini probeert voorbij Jens De Paepe te geraken. © (Foto VDB)

Rupel Boom was de jongste weken goed bezig, leek op weg naar de eerste periodetitel. Maar de Vlaams-Brabanders, aangemoedigd door een grote schare luidruchtige supporters, geraakten niet voorbij een mentaal sterk Gullegem. Het werd 3-2 voor Gullegem.

Trainer Pascal De Vreese moest nochtans voorzien in de vervanging van de gekwetste Jimmy Hempte en de geschorste Wim Vandoorne. Ferenc Soenens en Jonathan Stael kwamen aan de aftrap, deden dat uitstekend.

Pascal De Vreese opteerde tegen Rupel Boom voor vijf verdedigers. Ondanks deze veiligheidsvoorzorg mochten de bezoekers al vroeg juichen doen doelman Brandon Vanderbeken de bal niet voldoende kon weg boksen. Even later schreeuwden de thuisfans voor strafschop toen een bezoekende verdediger de bal met de hand van de lijn weghaalde. De ref wuifde het protest weg. Meteen daarop scoorde Rupel Boom met een toevalstreffer nummer twee. De Gullegemse fans vreesden een afstraffing, maar de rood-witten maakten een vuist, gingen met een 2-2 stand de rust in. Vroeg in de tweede helft strafte Nagim Amini een bezoekend verdedigend slippertje mooi af. Rupel Boom wist niet wat hem overkwam. De bezoekers gingen alsnog op zoek naar de gelijkmaker, maar de Gullegemse verdediging gaf geen krimp. In het slot pakten Amini en bezoeker Mertens nog rood.

Gullegem: Vanderbeken, Delrue, Soenens, Decoster, Dejonghe, Vancraeyveldt, Debouver (90′ Coetsier), Simoens, Amini, Ntambue (93′ Billiet), Stael (83′ Dekiere).

Doelpunten: 5′ Adesanya 0-1, 27′ Put 0-2, 37′ Ntambue 1-2, 41′ Debouver 2-2, 52′ Amini 3-2.

Rode kaarten: 85′ Amini, 88′ Mertens (2 x geel).