Grandioos geslaagde fandag bij Royal Knokke FC

Tijdens de fandag werden ook de nieuwe spelers aan het publiek voorgesteld. Boven vlnr: Amaury Verdruye, Tibo Van de Velde, Boris Djoum Kamneng, Sander Van Eyck, Michaël Clepkens. Onder vlnr: Sven Cornette, Aaron Vanfleteren, Sander De Prycker. © (Foto JPV)
Redactie KW

Het was even wennen. Royal Knokke FC organiseerde de fandag in de tijdelijke thuishaven, het stadion De Taeye in Heist. De beleidsploeg deed er alles aan op de supporters meteen een goed gevoel te geven.

Hapjes en drankjes waren ruim voorzien. Voorzitter Piet De Groote kwam persoonlijk de Knokse buren verwelkomen in een luxueuze tent, die dienst deed als kantine. Voor de aftrap van de vriendenwedstrijd tegen FC Gullegem werden de nieuwe spelers aan het ruim opgekomen publiek voorgesteld. Een huisorkest hield er de sfeer in.

De match zelf verliep gezapig. Beide formaties testten één en ander uit. Nieuwkomer Michaël Clepkens bewees meteen zijn waarde tussen de palen en pakte uit met enkele grandioze reddingen. Halfweg de eerste helft opende Alessio Staelens de score van op de stip. Eén minuut later verdubbelde hij de voorsprong met een onhoudbare pegel van buiten de rechthoek. In de tweede helft hielden de wederzijdse goalies de score laag al moest de ingekomen Justin Verlinden zich meteen gewonnen geven toen bezoeker Lowen Lefebvre door de mazen van het net glipte. In blessuretijd kwamen de gasten nog langszij. Deze keer doemde Enzo Vandekerckhove afgezonderd op voor de thuisportier.

Na afloop was het de beurt aan de sponsors om in de bloemen gezet te worden. De organisatie benaderde de perfectie, op elke tafel lagen boekjes met de geschiedenis van RKFC, de voorwaarden om sponsor te worden en een woordje van trainer en voorzitter. Dit alles was hoe dan ook maar spielerei want op zondag 12 augustus wordt het bittere ernst. Dan ontvangt Knokke om 16 uur KFC Eppegem in het Stadion De Taeye in het kader van de Croky Cup.

(JPV – Foto JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier