Georges Leekens trekt niet naar KV Kortrijk, maar wel naar Hongarije

30/10/17 om 13:06 - Bijgewerkt om 14:50

Georges Leekens wordt de nieuwe bondscoach van Hongarije.

Georges Leekens trekt niet naar KV Kortrijk, maar wel naar Hongarije

© BELGA

Dagenlang weerklonk de naam van Georges Leekens in de wandelgangen van KV Kortrijk. De voormalige trainer van onder andere Club Brugge, Anderlecht en de Rode Duivels was de voornaamste kandidaat zijn om Yanis Anastasiou, die tot nader order nog steeds de sportieve touwtjes in handen heeft bij de Veekaa, op te volgen. Voor Leekens zou het dan zijn derde passage geweest zijn in Kortrijk.

Maar Mack the Knife kiest voor een totaal andere uitdaging. Leekens werd deze namiddag voorgesteld als de nieuwe bondscoach van Hongarije, waar hij Bernd Storck opvolgt. De Duitser slaagde er niet in om de Hongaren, op het voorbije EK nog tegenstander van de Rode Duivels, te plaatsen voor het WK. Voor Leekens wordt Hongarije het vierde land waarvan hij aan het hoofd zal staan. Eerder was hij al twee keer aan de slag als bondscoach van België en tweemaal van Algerije. Ook Tunesië had hij een tijdje onder zijn hoede. Sinds januari was Leekens werkloos.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!