"Gent gunde me toptransfer naar Atletico Madrid niet!"

26/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 25/01/18 om 13:46

Zeven seizoenen bij AA Gent, vier bij Club Brugge, tien caps bij de Rode Duivels en de eerste West-Vlaming die de Gouden Schoen won. Roland Storme verzamelde zijn palmares in de jaren vijftig en zestig, in de prehistorie van het voetbal. In de tijd dat kinderen nog stierenbloed dronken, profcontracten niet bestonden en voetballers geen blad voor de mond namen.

Hoewel hij donderdag 84 kaarsjes mocht uitblazen, ontvangt Roland Storme ons met plezier in zijn woning in Ichtegem, op 300 meter van het voetbalveld van het plaatselijke KVC. "Het is al een tijdje geleden dat ik nog een interview gaf. Straks moet ik nog gaan kaarten in Torhout, toch maak ik graag eerst nog even tijd voor jullie. Maar vraag me niet om al te diep in mijn geheugen te graven, want bepaalde herinneringen zitten ver" , lacht Storme. Als we hem even later naar de kaarting zien vertrekken, blijkt dat laatste best goed mee te vallen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!