Geen sanctie voor Andrei Camargo van KSV Roeselare

11/09/18 om 18:48 - Bijgewerkt om 18:46

Hoewel Andrei Camargo door de Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op het matje werd geroepen, gaat de middenvelder van KSV Roeselare toch vrijuit. Het Bondsparket moest dinsdag de strafvordering annuleren, omdat scheidsrechter Stan Teuben ook na het zien van de tv-beelden geen kwaad opzet ziet.

Geen sanctie voor Andrei Camargo van KSV Roeselare

"Meneer Camargo heeft in deze geluk en komt ermee weg", aldus bondsprocureur Gilles Blondeau. © Bart

Andrei Camargo moest op basis van de tv-beelden verschijnen voor de Geschillencommissie. Hij moest zich verantwoorden voor een fase in de slotseconden van de thuismatch tegen Lommel (2-2). De middenvelder probeerde de doorgebroken Lommelse spits Rocha met een ultieme tackle neer te halen, maar miste zijn doel. De Nederlandse ref Stan Teuben hield de kaarten op zak.

En ook na het zien van de beelden zou Teuben geen rode kaart geven. "Ik ben nog steeds dezelfde mening toegedaan. Hij probeert de tegenstrever een duidelijke scoringskans te ontnemen, maar de intensiteit is zo laag dat een gele kaart hier zou volstaan. Dit is geen brutale fout", liet de scheidsrechter optekenen.

Omdat het bondsreglement de autoriteit van de scheidsrechter beschermt, mag het parket spelers na een tussenkomst van de Reviewcommissie enkel vervolgen als de scheidsrechter toegeeft dat een rode kaart op zijn plaats was. "Mijn handen zijn gebonden. Ik kan geen straf vorderen. Meneer Camargo heeft in deze geluk en komt ermee weg", aldus bondsprocureur Gilles Blondeau.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!