Geen Leander Dendoncker in Rusland? Matrasgate verklapt mogelijke WK-selectie Rode Duivels

01/06/18 om 10:18 - Bijgewerkt om 14:59

Bondscoach Roberto Martinez heeft nog tot maandag om zijn definitieve WK-selectie door te geven aan de FIFA, maar op basis van de gepersonaliseerde matrassen die richting Rusland zijn verscheept, zijn de vijf afvallers mogelijk al bekend.

Geen Leander Dendoncker in Rusland? Matrasgate verklapt mogelijke WK-selectie Rode Duivels

Leander Dendoncker (rechts) op training. © BELGA

De Maldegemse firma LS Bedding verstuurde donderdag 23 pakketten met telkens twee afzonderlijke matrassen naar Moskou. De krant Het Laatste Nieuws analyseerde tv-beelden uit een Sporza-reportage, waarin de namen van de internationals op de pakketten zichtbaar zijn, en kwam tot de conclusie dat Leander Dendoncker, Adnan Januzaj, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Matz Sels niet naar Rusland gaan.

De Rode Duivels bereiden zich momenteel met een stage in Tubeke voor op het WK. Alvorens ze op het vliegtuig naar Rusland stappen, spelen ze in eigen land nog drie oefenduels. Zaterdag treffen De Bruyne en co Europees kampioen Portugal. Daarna wachten nog Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni).

De Koninklijke Belgische Voetbalbond was vrijdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar, net als LS Bedding vrijdagmiddag.

(Belga/AXV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!