Geen goals in Harelbeke – Boom

De topper tussen het nummer drie KRC Harelbeke en de tweede in de stand Rupel-Boom eindigde op een scoreloos gelijkspel.

In de aanvangsminuten voetbalden beide ploegen een grote kans bij elkaar. Het doelpunt van Descheemaecker werd afgevlagd voor buitenspel en aan de overzijde besloot Laureys in het geharrewar naast. Na twintig minuten vond Harelbeke moeizamer de voetballende oplossing en kwamen er een aantal kansen voor de bezoekers. Vanneste stond op de goede plaats om de poging van Adesanya onschadelijk te maken en Degrendel toonde zich attent op de zware uithaal van Mertens. Diezelfde Degrendel kon even later met een handje verhinderen dat Adesanya aan de tweede paal de voorzet van Spaenhoven tegen de touwen zou lopen. Harelbeke stond verdedigend goed, maar kon de defensie van Rupel-Boom te weinig in verlegenheid brengen. Vijf minuten voor de rust lukte dat wel. Vanneste verstuurde een prima diepe bal op Vandenheede, die in het duel met doelman Snyders werd onderuit gehaald, maar de ref liet doorspelen. Rupel-Boom en zijn doelman kwamen goed weg.

Tweede helft

Na de pauze was het weinig soeps. Hens plaatste het leer naast en Harelbeke zag een tweede doelpunt, deze keer van Cremers, afgevlagd voor buitenspel. Twintig minuten voor tijd waren de Ratten daar weer. Meerschman haalde de achterlijn, maar Descheemaecker devieerde de voorzet naast. Doornaert verlengde even later de hoekschop van Vandenbroucke voorlangs. Aan de andere kant moest Vanneste op de lijn de deviatie van Adesanya wegwerken. Ook Degrendel moest nog eens goed plat op een poging van de Boomse spits, maar aan de 0-0 veranderde niets meer waardoor leider Petegem de winnaar van het weekend wordt en twee extra eenheden uitloopt op zowel Rupel-Boom als Harelbeke.