Gauthier Goemaere (RC Bissegem, 3C): “Iedereen steekt tandje bij tegen de leider”

Gauthier Goemaere. © LLV
Redactie KW

RC Bissegem, dat vorige week een feestje bouwde na het binnenhalen van de eerste periodetitel, liet zich niet verrassen door Oostrozebeke en won met 2-0. Zondag trekken de blauwhemden naar het nummer vijf in de stand Ardooie.

En die ploeg trok zonet met het kleinste verschil aan het kortste eind op Lendelede. “Die gasten gaan heel zeker geprikkeld aan de aftrap komen”, voorspelt Gauthier Goemaere. “Ondertussen zijn we dat al gewoon geraakt. Iedereen steekt een tandje bij tegen de leider. Dat is de tol die je als koploper betaalt.”

Momenteel volgt Avelgem op twee punten. De kloof met nummer drie Lendelede, de tegenstander van volgende week, is al opgelopen tot zes punten. “We staan voor belangrijke weken”, weet Gauthier. “Ardooie en Lendelede worden geen lachertjes. Beide ploegen zullen er alles aan doen om ons in het verlies te spelen en hun titelkansen nieuw leven in te blazen. Aan ons om te tonen dat we de eerste plaats waardig zijn.”

Gauthier is met vijf omgezette strafschoppen de penaltyspecialist bij Bissegem. “Dit seizoen heb ik nog geen enkele gemist, maar ooit komt er een dag dat er een naast vliegt of de doelman de goede kant kiest.” Omar Akbari, Bernd Catry en Bjarne Vanderstraeten waren geschorst na drie eerdere gele kaarten. (Fonzie)

RC Bissegem 2-0 Oostrozebeke

Bissegem: Dewaele, Stragier, Ovaere, Ghyselinck (63′ Messiaen), Goemaere, Masschelein, Hanson, Deman (73′ De Graeve), Denys, Malfait (76′ Verstraete), Vergeynst.

Doelpunten: 30′ Hanson 1-0, 67′ Vergeynst 2-0.

Zondag 19 november om 15 uur: VC Ardooie RC Bissegem.