Garrincha Squad Brugge geraakt niet door groepsfase in Brazilië

Redactie KW

Belgisch team was er te gast op de wereldfinale Neymar Jr’s Five.

Neymar Jr’s Five is vijf tegen vijf voetballen, met per tegengoal een teamgenoot naar de kant. In België vonden vijf kwalificatietornooien plaats: in Brugge, Gent, Luik, Antwerpen en Brussel. In totaal namen 150 teams van vijf tot zeven spelers deel. Uit alle uithoeken van het land. Wereldwijd namen er meer dan 25.000 ploegen deel, goed voor meer dan 125.000 spelers.

Het Instituto Projeto Neymar Jr., waar de wereldfinale plaats had, is een private non-profitorganisatie die focust op sociale projecten, opgestart door Neymar Jr. en zijn familie. Het sportcomplex ligt in Jardim Glória in Praia Grande, waar de Braziliaanse stervoetballer opgroeide. Het instituut is goed voor 8400 vierkante meter aan educatie en sport, een thuis voor 2470 minderbedeelde kinderen tussen zeven en veertien.

Tijdens de finale werd ons land vertegenwoordigd door Garrincha Squad uit Brugge. Een op en top West-Vlaams team, samengesteld door coach Dries Lambert van Garrincha, het indoor voetbalcentrum in Assebroek, met spelers uit Waregem en Kortrijk. Namelijk Othmane Boussaid (Kortrijk, speelde vorig seizoen voor Lierse), Bilale Kasmi (Waregem), Alex Da Silva Jansen (Waregem), Ahdach Abdess (Moeskroen) en Abdellah Zireg (Roubaix).

Ons land kon zich in de groepsfase niet kwalificeren voor de zestiende finales. In groep B verloor Belgïë met 0-5 tegen Kenia, er werd met dezelfde cijfers gewonnen tegen Azerbeidjan, daarna was er nog verlies tegen Argentinië (1-0) en Japan (2-5). Ons land werd hiermee vierde in hun poule en dus uitgeschakeld voor het verdere verloop van het tornooi.

Mexcio werd uiteindelijk wereldkampioen na een 5-2 in de finale tegen Argentinië. Bij de dames ging de titel naar Brazilië, na een 1-0 tegen Italië.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier