Fusie tussen Coxyde en Oostduinkerke “voorlopig niet aan de orde”

Is er volgend jaar opnieuw fanionvoetbal op de velden van KVV Coxyde te zien? © VDB
Redactie KW

Berichten als zou de fusie tussen KVV Coxyde en KVV Oostduinkerke zo goed als beklonken zijn, slaan nergens op. Dat zegt Gery Geryl, voorzitter van KVV Oostduinkerke, die er meteen bij vertelt dat zijn club geen vragende partij is.

“De fusie rond? We zijn nog niet eens begonnen”, reageert Gery Geryl. “Wat ik in sommige dagbladen lees, daar is niets van aan. Zolang de balans van KVV Coxyde, zeg maar de boekhouding, niet op tafel ligt, kan er helemaal niets gebeuren. Vooraleer we weten wat er eventueel nog te vereffenen valt, kan zowel KVV Oostduinkerke als de gemeente niets in gang steken. We moeten toch weten wat er op financieel vlak op ons afkomt? Die balans werd ons door Coxyde beloofd tegen nieuwjaar maar we zijn ondertussen februari en we hebben nog niets gekregen.”

“Ik moet eerst de boekhouding van Coxyde zien”

“Coxyde heeft iets geprobeerd, het is niet gelukt en nu zitten ze misschien in de problemen. Ze hebben een plein maar geen ploeg. Maar daar kunnen wij weinig aan doen. Als je in de koers wil rijden, moet je ook een velo hebben. In Oostduinkerke hebben we nooit verder willen springen dan onze stok lang is. Wij kunnen iedereen nog recht in de ogen kijken maar een pak geld op overschot hebben we nu ook weer niet. Welke ploeg wel?”

“Er zijn al verkennende gesprekken geweest, dat wel”

Misschien is er in groot-Koksijde inderdaad geen plaats voor twee ploegen maar wij zijn geen vragende partij voor een fusie. De gemeente is mogelijk wel vragende partij, zij willen het verhaal van KVV Coxyde wellicht niet zo laten eindigen. Ik begrijp dat het voor de gemeente een lastige situatie is, zij hebben geld gepompt in de pleinen en infrastructuur en willen de jonge spelers uit de streek ook liefst gewoon hier zien voetballen. Maar nog eens: daar kunnen wij weinig aan doen. Bij ons kan de jeugd wel voetballen en jonge gasten van Coxyde zijn altijd welkom.”

“Er zijn al verkennende gesprekken geweest over een fusie maar vooraleer we ook maar aan iets kunnen beginnen, moet de balans van Coxde op tafel liggen. Veel meer valt er daar niet over te zeggen.” (JDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier