Frank Bruyneel wordt de nieuwe hoofdtrainer van VV Koekelare (3B)

Met Frank Bruyneel haalt VV Koekelare een ervaren trainer in huis © VDB
Redactie KW

Na twee seizoenen met Peter Van Quathem aan het sportieve roer gooit het bestuur van VV Koekelare het met Frank Bruyneel (56) over een andere boeg.

Men lijkt dan wel tevreden over het geleverde werk van de vorige trainer, maar de vele en zware blessures van het afgelopen seizoen hebben bij de huidige bestuursleden ergens toch twijfels doen ontstaan. Met de nieuwe trainer werd een ervaren en rustige persoonlijkheid in huis gehaald die ooit eerder bij Koekelare als trainer actief was. Frank woont in Bredene, is gehuwd en heeft vier kinderen: Kelly (30), Kevin (27) en de tweeling Kim en Chiara (22). Intussen is hij al één jaartje opa. Beroepshalve is hij magazijnier bij een technische dienst. Frank, die ooit KM Torhout na een 22 op 24 in derde klasse wist te houden, heeft een UEFA A-trainersdiploma. “Na mijn laatste

coachingservaring in Damme, waar ik met een onvolwaardige kern een ongelijke strijd moest voeren in eerste provinciale en dat natuurlijk op een sportieve ontgoocheling uitliep, laste ik een sabbatjaar in. Maar omdat ik me inderdaad ooit eens had laten ontvallen dat ik zeker niet te beroerd ben om ook in de lagere reeksen trainer te worden in het seizoen 2009-2010 was ik al eens actief als trainer van het toenmalige VK Koekelare heeft het huidige bestuur waarschijnlijk aan mij gedacht. Na een korte eenmalige vergadering met het bestuur werden we het vrij snel eens. Ik denk nu wel te kunnen beschikken over een voldoende brede kern, die gewapend is om een probleemloos seizoen te draaien. Een voldoende brede kern is een noodzakelijke voorwaarde voor succes, want zonder concurrentie in de groep heb je als trainer geen mogelijkheden. Ik moet ook vaststellen dat het inderdaad zo is dat men mij relatief weinig druk oplegt naar resultaten toe. Men vraagt me beter te doen dan vorig seizoen, waar ze een achtste plaats bemachtigden, maar ergens droomt VV Koekelare toch om een ernstige eindrondekandidaat te zijn. Maar ja, alle ploegen in de reeks zingen vooraf wel hetzelfde liedje natuurlijk. Ik tref hier dus een realistisch bestuur dat zich niet aan financiële avonturen zal wagen om koste wat het kost een plaats in tweede provinciale te bemachtigen. Maar het mag natuurlijk wel”, lacht Frank.

Bij de dames is er ook een nieuwe trainer: Dave Vanheste.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier