FC Gullegem houdt gelijke tred met leider Petegem

Een knal van Abndre Ntambue gestopt door Viktor Boone. © Bart

FC Gullegem is er niet in geslaagd om de ongeslagen leider Petegem als eerste in het verlies te spelen.

Toch mogen de jongens van trainer Pascal De Vreese op een verdienstelijke wedstrijd terugblikken. In de eerste helft zat de thuisploeg niet zo goed in de match. De combinaties kwamen er niet uit, achteraan werd bijwijlen slordig verdedigd. Halfweg de eerste periode profiteerde Petegem, na hoekschop, van een slecht ontzetten om de score te openen. Gullegem kon aanvallend onvoldoende een vuist maken, ging met een 0-1 achterstand de rust in.

Voor de tweede periode kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer. Petegem kreeg het lastig, kwam nog zelden in de buurt van doelman Vanderbeken. Negentien minuten voor tijd kreeg Gullegem dan toch waarop het recht had. Na bezoekend handspel zette Debouver de strafschop om. De thuisploeg wilde nog meer, maar slaagde er niet meer in om te scoren.