FC De Hoek is kampioen in het Perkezverbond

Boven vlnr: Khvibliani Alexander, Myny Yannick, Massez Dylan, De Groote Christophe, Casier Jordy, Marc, Vandenbrande Nils, Janssoone Mieke, de Prince Anthony, Lagage AngeloOnder vlnr: Verkempinck Tom, Feyen Brian, Vankerckhoven Patrick, Petit-Pierre Thomas, Morel Davy, Vlaeminck Gilles, Helas Jan, Rau Jurgen.
Redactie KW

FC De Hoek uit Zandvoorde domineerde bijna het volledige seizoen in de derde reeks van het liefhebbersverbond Perkez. Na hun verplichte degradatie door de reekshervorming stijgen ze nu opnieuw naar de tweede reeks, waar ze volgens hen ook thuishoren.

“Het was vorig seizoen toch even slikken toen we hoorden dat we wegens het forfait van Eendracht Steene alsnog naar de laagste reeks degradeerden. Zeker omdat we op de slotspeeldag een feestje bouwden omdat we ons in extremis hadden gered. Te voorbarig zo bleek”, zegt speler-trainer Jordy Casier. “We staken onze koppen bijeen en gingen voluit voor de promotie. Er kwamen enkele gevoelige versterkingen bij. We verloren weliswaar de openingswedstrijd bij de andere titelfavoriet Woumen, maar konden hen al snel weer bijbenen.”

“Eens we hen te pakken hadden, hebben we de leidersplaats niet meer afgestaan. Voor mijn debuutseizoen als trainer kon dit wel tellen. Vooral het feit dat ik elke week op minimum 15 spelers kon rekenen, deed wel deugd. Onze sterkte was dan ook de breedte van de kern. Iedereen heeft zijn steentje tot deze titel bijgedragen. We hadden niet echt spelers die er bovenuit staken. Iedereen speelde ook voor elkaar zodat we telkens andere doelpuntenmakers konden noteren. De middenvelders waren de topschutters en dat wil toch iets zeggen”, vindt Casier.

In de bekercompetitie wordt het moeilijk om tot de kwartfinale door te stoten. “We spelen tegen Bekegem, de kampioen van de hoogste reeks. Ik veronderstel dat dit een maatje te hoog gegrepen is. Onze kern is wel sterk genoeg gewapend om ook volgend seizoen te overleven. De sfeer zit goed en iedereen is van plan om te blijven komen. Ook naast het veld kunnen we het goed met elkaar vinden. Zo gaan we af en toe samen naar het basket of het voetbal kijken. Ook in ons lokaal wordt er achteraf door heel wat spelers nagekaart. De nieuwkomers moesten eerst nog wat zoeken, maar zijn nu ook al met meer present. De meesten hebben nog bij de reserves van FC Union Zandvoorde samengespeeld.”

Zoals bij vele ploegen lukt het door werk of studies niet meer om wekelijks te gaan trainen. “Een wedstrijdje op zondagmorgen is de ideale manier om zich met de vrienden te ontspannen. Zelf speel ik al zes seizoenen mee. Toen Anthony de Prince me vroeg om de verantwoordelijkheid op mij te nemen, heb ik meteen toegestemd. Een titel is natuurlijk het mooiste cadeau om mijn debuutseizoen mee af te ronden.”

We hebben nog twee matchen voor de boeg en dan volgt ons eindeseizoensfeestje.” (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier