Extra barragewedstrijden in tweede provinciale nu toch geschrapt

Het Provinciaal Comité bracht woensdagmorgen de ploegen op de hoogte.
Redactie KW

Omdat de mogelijkheid bestond dat er vier West-Vlaamse clubs zouden zakken, moesten in tweede provinciale nog extra barragewedstrijden gespeeld worden. VV Tielt, SV Nieuwpoort en FC Veldegem moeten bij nader toezicht van het reglement niet meer in de wei, de voorziene matchen worden geschrapt.

SW Harelbeke kan door de vermeende omkopingszaak nog verplicht worden te degraderen. Daardoor bestond de mogelijkheid dat er vier West-Vlaamse ploegen zouden zakken uit bevordering. In vierde klasse zijn nog twee speeldagen te gaan en zijn Rac. Waregem en Sassport Boezinge al zeker van de degradatie, SK Eernegem vecht nog voor het behoud. Omdat daar nog geen zekerheid was, bleken nog extra barragewedstrijden nodig in tweede provinciale.

Eerst moesten FC Veldegem en SV Nieuwpoort nog uitmaken wie 12de werd in tweede provinciale A, daarna zou de verliezer het moeten opnemen tegen VV Tielt, de 12de uit tweede provinciale B.

Artikel in het bondsreglement

Maar in het bondsreglement werd een artikel gevonden dat wanneer een club zakt wegens competitievervalsing (wat bij SW Harelbeke het geval zou zijn) er dan in de lagere reeksen niemand zakt en men een jaar met een ploeg in overtal speelt. Het seizoen erop volgt dan een bijkomende daler.

KFC Meulebeke in eerste provinciale en de drie voornoemde ploegen uit tweede provinciale, die zich al veilig waanden, moeten zich nu ook helemaal geen zorgen meer maken.

Dinsdagavond werd in ‘t Bourgondisch Kruis in Beveren (Roeselare) de loting gehouden voor eindronde en barragewedstrijden. Alles hierover lees je hier.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier