Excelsior Zedelgem mikt nog steeds op eindrondeticket

Thomas Hollebeke. © VDB
Redactie KW

Met een 2-0-nederlaag in Damme en zo een tweede nederlaag op rij, speelde Zedelgem de derde plaats kwijt aan Damme. Met de hete adem van De Ruiter en Tielt in de nek, mag Zedelgem in het laatste tweeluik niet veel meer laten liggen.

De spelers van Zedelgem wisten dat ze in Damme voor een moeilijke wedstrijd stonden. “Door heel wat blessures en geschorste spelers stonden we niet op ons sterkst”, blikt Thomas Hollebeke terug. “De elf spelers die op het plein stonden, hebben echter alles gegeven en er kan hen zeker niets verweten worden. We hielden zelfs erg lang knap stand, maar slikten in het slotkwartier twee fatale treffers, waaronder een knullige owngoal. Net als de meeste ploegen in provinciale, hebben we geen oneindig grote vijver om kwaliteitsvolle spelers uit te vissen als een paar jongens niet in actie kunnen komen. Het is jammer dat we onze derde plaats kwijtspelen, maar gelukkig speelden achtervolgers De Ruiter en Tielt slechts gelijk, zodat we niet naar de zesde plaats gezakt zijn. Dat zou een ramp geweest zijn. Onze kansen op de eindronde blijven zo gaaf. Of we tevreden zijn met onze huidige vierde plaats? Het is lager dan we hoopten, maar gezien de omstandigheden hebben we het niet slecht gedaan.”

In het laatste tweeluik van het seizoen komt Heist op bezoek en trekken de Zedelgemnaars naar Bredene. “We willen er absoluut bijlopen in de eindronde. We zullen ons niet mogen wegsteken als we de drie punten mee naar huis willen nemen”, besluit ThomasHollebeke. (BD)