Ex-Rode Duivel Franky Dekenne en Braziliaan Sergio Da Silva: "Dat de beste moge winnen"

06/07/18 om 06:55 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 08:15

Geen WK-dorp voor Franky Dekenne en Sergio Da Silva, boegbeelden van het KSV Waregem dat halfweg de jaren 80 furore maakte. De topaffiche Brazilië-België volgen ze met een supportershart, maar in huiselijke kring. "Voor België is het van moeten, zo'n kans op de wereldtitel krijgen we nooit meer", meent Dekenne. Zijn vriend Sergio Da Silva kan met 'zijn' Brazilië al buigen op een aardig palmares. "Vijf wereldtitels, maar we willen een zesde!"

Een blij weerzien. Dat is het altijd tussen Franky Dekenne en Sergio Da Silva. Momenteel vertoeven ze beiden ook in hogere WK-sferen. En een duel tussen de Rode Duivels en de Goddelijke Kanaries, dat is reden genoeg om dit duo nog eens samen te brengen. Ze smeedden een onafscheidelijke band door KSV Waregem samen Europees op de kaart te zetten. "In Waregem zullen ze na onze dood nog spreken over onze zege op AC Milaan", dist Franky Dekenne nog een boutade op. Maar dit keer gaat het niet over de legendarische wedstrijd van 11 december 1985 (al komt het natuurlijk wel enkele keren ter sprake, red.), wel over de clash vrijdag in de kwartfinale tussen Brazilië en België.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!