EOTS en KW verkiezen de beste spelers en blikken vooruit op de terugronde

12/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 10:57

In Hotel Mercure in Rumbeke werd door enkele protagonisten uit het West-Vlaamse voetbal nog eens nagekaart over de eerste stemronde voor de verkiezing van EOTS-speler van het jaar. Alle trainers en kapiteins mochten hun stem uitbrengen en dat leidde in iedere van deze drie reeksen tot een tussenstand. "De spelers die op kop staan, hebben dat ook verdiend", klinkt het. "En zoals bij de meeste verkiezingen doen de aanvallende spelers het het best."

EOTS staat voor End of the Season. Met een party op het eind van het seizoen (zondag 29 april in Fabriekspand Roeselare) wil men een uitbundig einde breien aan de reguliere competitie. Op dat feest worden net als vorig jaar de beste spelers per reeks bekend gemaakt. Ook de beste doelmannen (clean sheets) en topschutters worden dit jaar gehuldigd, straks gaat men ook op zoek naar de EOTS-voetbalvrouw 2018. Voor de beste spelers per reeks komt er een stemming aan te pas. Van iedere ploeg mogen de trainer en kapitein hun beste drie spelers aanduiden, met de voorwaarde dat er niemand van de eigen ploeg mag genomineerd worden. Het gaat om spelers van de West-Vlaamse ploegen. In eerste provinciale zijn dat er uiteraard 16, in derde amateurklasse vier en in tweede amateurklasse zes teams.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!