Enkel KSKV Zwevezele B diende bezwaar in tegen reeksindeling

05/06/18 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:20

Sinds dit jaar wordt een nieuw systeem gehanteerd voor de reeksindelingen. Niet langer een keuze uit verschillende voorstellen, maar het PC dat één voorstel overmaakt. De ploegen konden uiteraard nog een bezwaar indienen. Opvallend is dat er slechts één ploeg protesteerde en dat is KSKV Zwevezele B.

Enkel KSKV Zwevezele B diende bezwaar in tegen reeksindeling

KSKV Zwevezele B verloor in de eindronde van Lichtervelde, bleef zo in derde provinciale, maar zou graag van de C- naar de B-reeks verhuizen. © vdb

De voorgestelde reeksen ondergingen nog wat wijzigingen door de promotie van KSV Oostkamp. Drie ploegen schuiven nog een reeks hoger, KSV Nieuwpoort ruilt de A- voor de B-reeks in derde provinciale, om in die A-reeks plaats te ruimen voor VKW Vleteren dat dus een van die bijkomende stijgers is.

De voorstelde indeling van de reeksen in derde provinciale.

De voorstelde indeling van de reeksen in derde provinciale.

De enige klacht kwam er dus uit derde provinciale. KSKV Zwevezele, dat met het A-team in derde amateurklasse gaat spelen, wil met het B-team van reeks veranderen. Zwevezele voelt zich meer verwant met de (Brugse) B-reeks. Vorig jaar werd Zwevezele ook al in de (Kortrijkse) C-reeks ingedeeld. Het draaide er een goed seizoen, werd tweede, maar haalde de finale van de eindronde niet. Anders speelde het nu al een reeks hoger.

Vanavond in het Bourgondisch Kruis in Beveren om 19 uur kan Zwevezele zijn zaak komen verdedigen. Ook andere ploegen uit de reeks zijn uitgenodigd, al is de vraag of er veel zullen opdagen. U kunt het alvast hier volgen op www.kw.be

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!