Eindronde tweede amateurklasse wellicht met slechts vier Vlaamse ploegen

07/04/18 om 07:58 - Bijgewerkt om 08:09

Mandel United en Winkel Sport maken nog kans op rechtstreekse promotie, maar indien dat niet lukt doen ze mee aan de eindronde in tweede amateurklasse. Niet acht, maar slechts vier Vlaamse teams zullen daarin daarin meestrijden.

Eindronde tweede amateurklasse wellicht met slechts vier Vlaamse ploegen

Mandel United (hier met Mehdi Oumedjeber) en Winkel Sport (hier met Aaron Vandendriessche) strijden nog om de promotie. © VDB

Winkel Sport moest het licentiedossier gaan verdedigen en hoopt tegen 11 april daar groen licht te krijgen. Met een licentie maakt Winkel Sport kans op promotie naar eerste amateurklasse, Mandel United heeft die licentie al op zak.

Eerst nog even de situatie bovenin tweede amateurklasse A uit de doeken doen. De top vier maakt daar uit wie kampioen wordt. Maar van die vier teams is het enkel Sparta Petegem dat de licentie niet aanvroeg. Daardoor maakt het geen kans op promotie en mag de club - die al het hele seizoen aan de leiding staat - ook niet meedoen in de eindronde.

Wie dus (is het nu voor of achter Petegem) eerste eindigt in tweede amateurklasse A mag promoveren. Mandel United won in het paasweekend een vooruitgeschoven wedstrijd en staat nu eerste, maar dus wel met een match meer gespeeld. Andere pretendenten zijn Rupel Boom, maar ook nog Winkel Sport. Al staan de Winkelnaars er het minst riant voor. Zij moeten nog een achterstand van vier punten op Rupel zien goed te maken. En dat met nog vier matchen te gaan, nog drie dus voor Mandel United.

Delen

Inzet is normaliter één vacante plaats in eerste amateurklasse

De Winkelse delegatie die naar de licentiecommissie trok, hoorde daar in de wandelgangen dat normaal slechts vier Vlaamse teams aan de eindronde in tweede amateurklasse zullen deelnemen.

In de A-reeks zijn dat Winkel, Mandel en Rupel Boom, minus de ploeg die rechtstreeks promoveert. In de B-reeks zijn dat dan weer leider Thes Sport Tessenderlo, Spouwen-Mopertingen (derde) en Sp. Hasselt (pas elfde momenteel), hier ook minus de ploeg die rechtstreeks promoveert.

Omdat zo weinig ploegen de licentie aanvroegen zullen er dus slechts vier ploegen deelnemen aan de Vlaamse eindronde. Normaliter worden de acht voorziene ploegen in twee rondes in enkelvoudige duel met rechtstreekse uitschakeling herleid naar twee. Nu zal slechts één ronde nodig zijn om van vier naar twee ploegen te komen. Die twee finalisten nemen het dan op tegen de Waalse winnaar van de eindronde en de dertiende in de stand in eerste amateurklasse. Inzet is normaliter één vacante plaats in eerste amateurklasse. Al is in die eerste amateurklasse ook nog alles verre van duidelijk, omdat daar ook ploegen moeilijkheden hebben om een licentie te verkrijgen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!