Eerste winst voor Torhout brengt hen weg van laatste plaats

Harry Hollevoet scoorde de tweede Torhoutse goal. © (Foto VDB)
Redactie KW

Torhout KM heeft zijn eerste seizoenszege binnen. Uit bij Kampenhout werd het 1-2, nadat het bij de rust 0-2 voorstond. KM springt weer over Oostkamp en is zo weg van de laatste plaats.

De eerste helft speelde KM defensief heel sterk. Zonder iets weg te geven en af en toe voor gevaar zorgend. Met Van Den Bogaerde als diepste man (door de afwezigheid van Sennesael, zie hieronder). Het resulteerde in twee goals. Op een voorzet van Harry Hollevoet op het halfuur buffelde Darren Steur met de kop binnen (0-1), zes minuten later was een diepe bal van Cordie naar Christiaens aan de verlengde doellijn, die in twee tijden voorbij zijn tegenstander geraakte en terug legde op Hollevoet, die niet miste (0-2).

Na de rust veranderde het spelbeeld, KM trok zich vrijwillig terug en speculeerde op het behoud van de voorsprong. Met als gevolg dat ze er veel minder uitkwamen en dat de druk van de thuisploeg toenam. En af en toe moest Vanderbeken ook ingrijpen al waren het geen wereldreddingen.

Trainer Debo poogde de druk af te houden met de vervanging van Christiaens door Shema en de inbreng van Bryan Willems -eerste speelminuten sedert heel lang- voor Tanghe. Willems ging op het middenveld acteren. De spanning kwam terug toen aanvoerder Nick Vangrunderbeek scoorde twaalf minuten voor tijd via een vrije trap, die was toegestaan na onnodige hands van de debuterende Broes Van Wijk (zoon van Dennis). Af en toe bibberen gedurende een kwartiertje (met de extra tijd) en enkele vreemde beslissingen van referee Van Dijk, die een tweede geel of rechtstreeks rood had kunnen trekken aan De Boeck voor een slag aan Shema. De Nederlandse Surinamer had in de slotseconden nog een actie in huis, maar hij liet zich niet vallen toen hij in de zestien werd aangetikt. Geen erg, de 1-2 werd over de meet gesleept.

Rel met Gianni Sennesael

Gianni Sennesael.
Gianni Sennesael.© (Foto VDB)

Gianni Sennesael liep er niet bij in Kampenhout. Volgens trainer Bruno Debo kreeg die rust. De werkelijkheid was anders. Na de thuisnederlaag tegen Merelbeke vorig weekend (1-3), waarbij een bleke Sennesael bij de rust was vervangen, was er een relletje. De speler wees met een berichtje op de sociale media, in de trant van “de trainer heeft altijd gelijk, ook na nul op vijftien”, een post die snel verwijderd werd maar toch gezien werd door zijn medemaats en in het verkeerde keelgat van trainer Debo schoot. Die wou de aanvaller eerst definitief uit de kern zetten. De spits was degelijk in de voorbereiding en goed in de eerste helft van de eerste thuismatch (waarin hij zijn enige goal scoorde), maar nadien -samen met de rest van de ploeg- gingen zijn prestaties snel bergaf. .De ex-aanvaller van Menen is niet bepaald op zijn mondje gevallen en een sanctie kan altijd. Dinsdag was er een gesprek tussen trainer en speler en de eis van de trainer was dat er verontschuldigingen gingen komen van de speler naar de technische staf en vanaf dan was hij weer welkom op de training. Die verontschuldigingen kwamen tot op heden niet én de speler zelf bleef afwezig op de trainingen donderdag en vrijdag. Een kwalijke zaak, voor speler zelf en voor de ploeg, die in wezen weinig alternatieven heeft als diepe spits. Verliezen beide partijen hier of komt er nog een oplossing, het ligt momenteel in handen van de aanvaller.

Doelpunten : 30′ Steur 0-1, 36′ Hollevoet 0-2, 78′ Vangrunderbeek 1-2.

De opstelling van Torhout KM : Vanderbeken, Goddeeris, Cordie, Steur, Defevere, Vanysacker, Van Wijk, Hollevoet, Tanghe (73′ Willems), Christiaens (60′ Shema), Van Den Bogaerde. Meeuws en Verhelst kwamen niet in actie.

(DACH – Foto VDB)