Eerste nederlaag op verplaatsing voor FC Gullegem

Doelman Stijn Ampe moest zich gewonnen geven op een poging van Taelemans. © (Foto VDB)

FC Gullegem leed op Tempo Overijse met de kleinste cijfers zijn eerste nederlaag buitenshuis: 1-0.

De rood-witten moesten zich in de eerste helft beperken tot verdedigen. Gullegem kon op wat meeval rekenen. Doelman Ampe werd twee keer gered door de lat. Net voor de rust, via Simoens geraakten de bezoekers aan hun eerste en enige kans in de eerste helft. De ex-Cercle Brugge-speler kon die echter niet verzilveren. Meteen na de pauze, na hoekschop, kopte de ongedekte thuisspeler Taelemans zijn ploeg op voorsprong. Gullegem moest in de achtervolging. De jongens van trainer Allan Deschodt deden het met veel overtuiging, drukten Overijse op eigen helft terug. Maar andermaal gingen scoren hen niet goed af, moest Gullegem in de vijfde nederlaag berusten. Bij de rood-witten kwam Jimmy Hempte dit seizoen voor het eerst aan de aftrap.

Doelpunt: 47′ Taelemans 1-0.

Gullegem: Ampe, Monteyne, Vansuypeene, Hugelier, Hempte (79′ Vanleynseele), Gheeraert (79′ Lefebvre), Dekiere (58′ Ihou), Vancraeyveldt, Berthe, Simoens, Khiter.