Eendracht Wervik in eigen huis onderuit tegen Avanti Stekene

© Bart

Zaterdagavond verloor derdeamateurklasser Eendracht Wervik met 1-2-cijfers van Avanti Stekene.

De thuisploeg begon met windvoordeel en kende in de eerste helft tegenslag toen een lob van Vandeputte (17′) op de paal belandde en Woodruff (25′) na een actie op links van Dutoit vanuit de tweede lijn de paal trof. Tussendoor noteerden we de enige kans voor de bezoekers: De Rudder besloot na een persoonlijke actie in het linkerzijnet. Op hoekschop was Vandeputte (35′) er dichtbij. De kleine De Wilde redde op de lijn. Enkele minuten later besloot Bouchart op de doelman die kort daarna na een hoekschop van Lambrecht de bal aan de eerste paal in eigen doel sloeg. Stekene speelde met veel inzet maar het stopte aan de zestien.

Na de pauze besloot Vandeputte na 53′ op De Grave. De Rudder (64′) kwam op vrijschop dichtbij de openingstreffer. Na een actie links van De Rudder, verlengde Franssens de voorzet en Thuy trapte raak. Wervik protesteerde voor buitenspel. Descamps redde een kans voor Franssens in corner. De Wilde trapte die hoekschop, Thuy verlengde ongehinderd tegen de netten. Na 0 op 24 en een doelsaldo van 5-25 eindelijk nog eens een zege voor de promovendus. Wervik is sinds vorige week zeker van het behoud en stelde op een ijskoude zaterdagavond teleur. (EDB)

Doelpunten: 42′ De Grave 0-1 (own.), 70′ en 86′ Thuy 1-1 en 1-2.