E.T. Brus wint de beker in Amateursport

Foto : Een gelukkige E.T. Brus heeft verdiend de beker gewonnen. Spelers : Vincent De Meester, Mike Deuwel, Lars Wallaeys, David Deschepper, David Aabech, Nicolas Annys, Sam Aabech, Nicolas Houdart, Hackim Lebaillie, Birger Tratsaert, Stefaan Pierloot, Bart Blomme, David Rouzee en Steven Delva.
Redactie KW

In de veteranenreeks van Amateursport werd de bekermatch betwist tussen twee Oostendse ploegen. KVO Veteranen en E. T. Brus hadden alle Brugse ploegen uitgeschakeld op weg naar de finale.

In de bekerfinale was het van bij de aanvang duidelijk dat KVO Veteranen het vrij moeilijk zou krijgen want E. T. Brus nam het meeste initiatief en domineerde het gebeuren. Met een kopbal zorgde Nicolas Annys voor het eerste gevaar, maar thuisgoalie Ralph Vandendriessche reageerde gepast. Ook toen David Deschepper voor hem opdaagde, pakte de doelman met een knappe save uit. Een ver schot van Mike Deuwel kon hem evenmin verschalken. Vandendriesche leek niet te kloppen en hij plukte nog mooi een hoge bal.

Maar bij een assist van Sam Aabech die Lars Walleys bereikte, werd de bal aangeraakt door de arm van een verdediger, zodat de referee naar de stip wees. Nicolas Annys toonde zich een koele kikker en opende vanop de stip de score. Tegen al dit geweld kon KVO Veteranen weinig inbrengen. De ploegen gingen de rust in met een 0-1 score voor E. T. Brus.

In de tweede helft domineerde E. T. Brus de wedstrijd volledig en na een vrije trap knikte Lars Walleys de tweede op het bord. Daarna ging het vlug en zorgde de ingekomen Bart Blomme voor de 0-3. Nicolas Houdart diepte de kloof verder uit en tenslotte zette Steven Delva de kers op de taart. E. T. Brus mag zich de nieuwe bekerwinnaar noemen.

“We hebben de titel gemist op één puntje”, zei een trotse voorzitter Pieter Biesbrouck achteraf. “Vorig seizoen verloren we de finale tegen het schitterend spelende Oosthoek, we kwamen er toen nauwelijks aan te pas. Dit seizoen is de beker van ons en zal die in onze prijzenkast een mooi plaatsje vinden.” (Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier