Driepunter voor Torhout KM tegen Rupel Boom

Duel tussen Frutos en Meseure. (Foto Coghe) © (Foto Coghe)

Tegen het nummer twee, Rupel Boom, heeft Torhout drie punten gepakt, hoewel het vooral voor de rust de mindere was. Het zat wat mee bij de thuisploeg, al bracht het zich na de 2-1 zelf weer in de problemen. De extra tijd leek een reddingsboei voor de bezoekers, maar het was Torhout dat dan nog eens scoorde : 3-1.

Torhout zag dan wel Haghedooren terugkeren uit blessure, maar moest Bryan Willems onverwacht missen door blessure. KM had in de heenmatch zijn enige uitzege (1-2) geboekt maar had de punten nu broodnodig, want vorige week sprong Bornem over KM en liep Londerzeel iets verder uit op de Houtlanders, die nu vooral die barrageplaats beogen. Al na zes minuten vergreep Haghedooren zich aan een doorbrekende bezoeker, het geel van scheidsrechter Lefever was terecht. Dat de bezoekers de spiegel (nummer twee tegen het nummer voorlaatst) waren in het klassement was wel duidelijk : ze waren beter. En dat resulteerde in een voorsprong na een klein kwartier. Een mooie pegel van Hens in de hoek, na een goeie aanval, Olievier was kansloos (0-1). Diezelfde doelman hield KM voor de rust in de match met nog een tweetal prima reddingen. Tussen die saves in had KM wel de gelijkmaker gescoord. Frutos zag zijn scherpe voorzet via een deviatie onbereikbaar worden voor doelman Snijders (1-1), een ietwat lucky goal, maar die tellen ook.

Opstootje

Met de gunstige tussenstand kwam de thuisploeg met meer vertrouwen uit de kleedkamers. Het zette wat steriele druk, zonder echte kansen. De kans kwam aan de overzijde. Hens kwam naar binnen, krulde de bal fraai naar de verste hoek, de paal redde Olievier en Torhout KM. Trainer De Herdt bleek niet tevreden en bracht twee spelers in. Intussen had KM al drie keer geel -twee keer in het openingskwartier- gekregen, maar toen Meseure zich met een smerige fout aan Theetaert vergreep trok Lefever zonder aarzelen rood. Juist, maar Cordie kwam aangelopen en wou het recht in eigen handen nemen met een stevige duw tegen de overtreder. Er kwam een opstootje, de lijnrechter had de duw gezien maar kon de schuldige niet aanwijzen. Torhout kwam er zonder kaart vanaf. En meer : nadat Van Roose op links was doorgestuurd maar de bal voor doel plaatste in plaats van te besluiten werd er bij de volgende aanval wel gescoord. Coppin liep goed weg uit dekking, nam aan en klopte Snijders (2-1).

De voorsprong vasthouden leek aangewezen, Vanysacker ontsnapte vanop de middenlijn en liep door tot in de rechthoek, maar schoot op Snijders. Weg kans op 3-1 en even later liet Haghedooren bij het uitverdedigen zich domweg de bal ontfutselen en beging dan een overtreding. Tweede geel en weer tien tegen tien. Vier extra minuten maar geen nieuwe kansen meer. In de extra tijd verloor een bezoeker aan de Torhoutse rechthoek de bal, hun doelman was tot aan de middenlijn meegekomen en Frutos scoorde vanop 55 meter met een boogbal. Zo won KM wat geflatteerd, maar wat waren die puntjes welkom.

Torhout – Rupel Boom 3-1

Speelden : Olivier; Goddeeris, Cordie, Haghedooren, Van Roose;Hollevoet (80’Vanderhaegen), Vanysacker, Theetaert, Turcan; Frutos, Coppin.

Doelpunten : 14′ Hens 0-1; 21′ Frutos 1-1; 77′ Coppin 2-1; 93′ Frutos 3-1.