Drieke Debusschere (FC Marke): “Grotere score was mogelijk”

Drieke Debusschere. (Foto AHB)
Redactie KW

De dames van FC Marke boekten hun derde seizoenszege. Ze gingen met 0-3 winnen op het veld op BS Westhoek B en staan nu gedeeld voorlaatste.

Een week eerder won Marke ook al tegen Westhoek B, toen met 5-0. “Een grotere score was ook zondag mogelijk, toch we zijn gelukkig met de uitslag”, aldus de 23-jarige spits Drieke Debusschere, die haar eerste doelpunt van het seizoen maakte. “Er was eigenlijk amper tegenstand. In de tweede helft waren we wel wat aan het verzwakken en kwam er meer druk, maar dat lag volledig aan onszelf.”

De jongste drie weken lijkt Marke op dreef en dat werd beloond met drie overwinningen op rij. “De laatste matchen draait het inderdaad prima. We zijn zwak aan ons seizoen begonnen, dus ik hoop dat we nu onze draai gevonden hebben en dat we nog meer duels winnen. Vanzelfsprekend is het de bedoeling om de rest van het seizoen deze positieve lijn door te trekken.”

Scoren was in het begin van het seizoen geen evidentie voor Marke. “Efficiëntie is inderdaad een van onze grootste werkpunten, want zonder goals kan je niet winnen. Het is soms frustrerend als de bal er niet in wil of als je een kans mist”, besluit Drieke. (AHB)

BS Westhoek B 0-3 FC Marke

Marke: Lemahieu, Nuytten, Verheye, Vermoortele (46′ Denucé), T. Feryn, Alderweireldt, Debusschere, Braye (60′ Vandermeulen), Demaeght, Verbrugghe, Timperman.

Doelpunten: 5′ Vanderweireldt 0-1, 25′ Braye 0-2, 52′ Debusschere 0-3.

Zondag 10 december om 15 uur: FC Marke – Brielen Sp.