Dove voetbaltrainer bij VKSO Zerkegem communiceert met gebarentaal (die de tegenstander niet begrijpt)

Christophe Rocher is zeer populair bij de spelers en hun ouders.
Redactie KW

Christophe is doof, maar dat belet hem niet om een goede trainer te zijn. De gewezen voetballer coacht de U11 van VKSO Zerkegem.

Christophe Rocher (42) begon jaren geleden aan zijn voetbalavontuur als speler. “Ik ben geboren in Knokke en woonde daar tot twee jaar geleden”, vertelt hij. “Als voetballer ben ik actief geweest bij onder andere Royal Knokke FC en KV Eendracht Aalter, maar ook bij enkele ploegen die uitsluitend bestonden uit dove spelers. Zelf ben ik doof, maar niet doofstom.”

Ondertussen woont Christophe al twee jaar in Zerkegem, waar hij in contact kwam met Lieven Vandenbroucke. De jeugdcoördinator van VKSO Zerkegem deed hem een opmerkelijk voorstel. “Lieven bood me aan om trainer te worden bij de U11. VKSO Zerkegem is een fantastische, familiale club en ik heb het aanbod dankbaar aanvaard. Ondertussen zit het eerste seizoen als trainer van de U11 er bijna op. Ik geniet er enorm van en steek met plezier veel tijd in ons ploegje, waarin mijn dochter Kelly ook meespeelt. De spelers en ouders steunen me door dik en dun. Ze zijn stevige supporters van onze U11. Hier kennen we geen ruzie of pesten. Het belangrijkste is sport en amusement. Volgend jaar zorgen we samen voor een vervolg van dit mooie verhaal, want ik blijf dezelfde groep trainen bij de U12.”

De hedendaagse communicatiemiddelen helpen Christophe.”Via e-mail en Whatsapp kunnen we perfect overleggen. Op het veld gebruik ik tijdens de wedstrijden niet alleen mijn stem, maar ook gebarentaal. De spelers van mijn team begrijpen die gebarentaal, maar de tegenstanders niet. Dat is dus een voordeel voor ons!” (NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier