Diëgo Vergeynst wil periode pakken met RC Bissegem (3C): “Niet cadeau krijgen”

Diëgo Vergeynst. (Foto LLV)
Redactie KW

Na de nederlaag op Aarsele werd er nog gevloekt en gemopperd. Niet meer na de afgetekende 7-2-zege tegen Desselgem en de nieuwe nederlaag van concurrent Ardooie. De eerste periodetitel zit eraan te komen.

RC Bissegem staat op 90 minuten van de eerste periodetitel, maar op het veld van SV Moorsele, dat zonet Bissegem een dienst bewees door concurrent Ardooie in eigen huis te gaan vloeren, zal het die prijs niet cadeau krijgen. “We zijn ons daar bewust van”, zegt Diëgo Vergeynst. “Het zal alleszins een pak lastiger worden dan tegen Desselgem, dat bijzonder zwak voor de dag kwam. Na onze nederlaag op Aarsele stonden de neuzen weer allemaal in dezelfde richting en walsten we moeiteloos over de bezoekers heen.”

“Ook op Moorsele zullen we ons als een hecht team moeten profileren. Moorsele is goed bezig en is op zijn kunstgras in het voordeel. We trainen een keer per week op het kunstgras van Stade Kortrijk, maar het is niet echt mijn ding. Liever op een natuurlijke grasmat. Hoeveel doelpunten er al op mijn teller staan? Vijf en het mochten er gerust wat meer zijn.” (Fonzie)

RC Bissegem 7-2 WS Desselgem

Bissegem: Bogaerts, Decandt, Stragier, Vanderstraeten (74′ Ghyselinck), Goemaere, Catry (60′ Deman), Masschelein, Hanson Denys, Akbari (60′ Ovaere), Vergeynst.

Doelpunten: 17′ Catry 1-0, 30′ Hanson 2-0, 50′ Akbari 3-0, 55′ Vereycken 4-0, 62′ Decoster 4-1, 70′ Vergeynst 5-1, 77′ Ghyselinck 6-1, 79′ Dhoop 6-2, 81′ Vergeynst 7-2.

Zondag 5 november om 15 uur: SV Moorsele – RC Bissegem.