Dertien nieuwkomers bij het ambitieuze VK Dadizele A

Redactie KW

Mede door de promotie naar eerste provinciale bleef VK Dadizele A niet bij de pakken zitten in de transferperiode.

De ploeg rond voorzitter Bart Allossery investeerde in dertien nieuwkomers met als doel ook een reeks hoger terug mee te draaien in de top. Eén van de nieuwe gezichten is de 28-jarige Charly Allard, die overkomt van White Star Lauwe.

“Mijn jeugd heb ik eigenlijk volledig bij White Star Lauwe doorgebracht. Op mijn zestiende volgde al een eerste selectie voor de hoofdmacht, die toen in eerste provinciale aantrad. Toen ze degradeerden ben ik naar Zwevegem getrokken om er drie schitterende campagnes mee te maken. Daarna volgde Sporting Menen waarbij we via de eindronde promoveerden naar de tweede amateurliga. De voorbije twee seizoenen keerde ik terug naar de ploeg van herkomst, maar vooral de vorige campagne was niet veel raars. In een korte periode moest ik twee keer onder het mes aan de meniscus en volgde een revalidatie van meer dan zes maanden. Vandaar dat ik eerder verrast was toen ik een telefoontje kreeg van Pascal Mestdagh om naar hier te komen. Eigenlijk heb ik nooit getwijfeld want dit is echt wel een toptrainer. Dat kan eigenlijk ook al gezegd worden over de groep die een ideale mix vormt tussen ervaring en jeugd. Als iedereen zijn verwachtingen kan waarmaken zie ik ons zeker meedraaien aan de top van eerste. Zaak zal zijn om er wel vanaf de eerste competitieminuut bij te zijn.”

Wie verwacht je dan als grote concurrenten? “Ik verwacht redelijk veel van KSK Oostnieuwkerke. Ondanks het vertrek van hun hoofdsponsor bleef iedereen bijna aan boord, vandaar dat ze hun titelambities wellicht niet zullen bijstellen. Ook Blankenberge en Poperinge zullen terug goed zijn en altijd is er wel ergens een verrassing. Wie weet is dit wel Veekaa”, lacht de 28-jarige.

IN: Bram Paepe (Knokke), Seppe Demeyere, Charly Allard, Dylan Debrouwere en Desley Seys (allen WS Lauwe), Karsten Delrue (Gullegem), Dialou Boubou (RC Lauwe), Jordan Desmet (Wingene), Fo Rys (Dottenijs), Romain Haeghedooren (Torhout), Jari Bourgeois (Meulebeke), Kevin Hoornaert (Westhoek), Svennja Vanelslander (Ledegem).

(SBR – Foto JS)