Derby Aarsele – Kanegem leeft bij spelers en fans

Aarseletrainer Tom Ovaere. (Foto Bart) © Aarseletrainer Tom Ovaere. (Foto Bart)
Redactie KW

In derde provinciale C staat zondag de derby tussen KFC Aarsele en Dosko Kanegem op het programma. Als generale repetitie leed Aarsele een 1-0-nederlaag op het veld van KRC Bissegem, terwijl Dosko een 4-1-zege boekte tegen RFC Luingnois. Trainers Tom Ovaere (KFC Aarsele) en Tommy Careel (Dosko Kanegem) blikken vooruit op het streekduel in 3C.

“We hebben leider Bissegem tot in de laatste minuut het vuur aan de schenen gelegd”, opent trainer Tom Ovaere van KFC Aarsele. “We zijn de laatste weken in een goede flow en hebben onze rangschikking een stuk verbeterd. We zijn heel wat opgeschoven en verkeren niet meer in onmiddellijk degradatiegevaar. We willen in de nabije toekomst nog aansluiten met de middenmoot, waar we zeker thuishoren.”

Voor de winterstop was het probleem dat het scoren maar niet lukte. We brachten goed voetbal, maar voor doel stokte de machine. Dat hebben we door de vele trainingen al een stuk verholpen, maar zeggen dat we met de ogen toe scoren, zou de waarheid geweld aandoen zijn. In die optiek zullen we ons transferbeleid ook richten. Iedereen weet natuurlijk dat witte merels in de aanval met een neus voor doelpunten niet gemakkelijk te vinden zijn. We mogen niet vergeten dat zo’n spelers op het budget wegen.”

“Ik voel in de groep dat de spelers hun beste beentje willen voorzetten”

“Voor mij is de wedstrijd tegen Dosko Kanegem een match als een andere, maar ik voel in de groep dat zij hun beste beentje willen voorzetten om de drie punten te pakken. Winst zou ons in de veilige zone brengen, maar we willen vooral met beide voetjes op de grond blijven”, besluit Tom Ovaere.

Tommy Careel. (Foto Bart)
Tommy Careel. (Foto Bart)© Coach Tommy Careel van Dosko Kanegem. (Foto Bart)

“Tegen de Henegouwers van RFC Luingnois boekten we een ruime 4-1-zege, maar dat liep zeker niet van een leien dakje zoals de uitslag doet vermoeden”, zegt trainer Tommy Careel van Dosko Kanegem. “We speelden een spetterend openingskwartier en hadden met de vele kansen die we kregen drie of vier doelpunten moeten scoren. Het was toch wachten tot op het halfuur vooraleer we met een terechte strafschop de 1-0 op het bord konden zetten. Daarna volgde snel de 2-0 en na de rust de 3-0. Maar na concentratieverlies en de 3-1 hadden we het een tiental minuten heel warm. De bezoekers kregen de kans op de 3-2, maar vergaten die af te maken. Na de 4-1 was de veer bij Luingnois gebroken en konden we de wedstrijd makkelijk uitspelen.”

“Ik hoop dat deze wedstrijd een groot feest mag worden”

“Na deze zege schuiven we weer een plaatsje op in de stand, maar dat eindrondeticket is nog ver af. Al zijn er nog veel wedstrijden te spelen. Zeggen dat deze derby een wedstrijd is zoals een andere, zou voor mij de waarheid geweld aandoen zijn. Ik woon zelf in Aarsele en ik hoor en voel dat de derby leeft, zowel bij de spelers als bij de supporters van beide teams. Ik hoop dat deze wedstrijd een groot feest mag worden en dat wij na de 90 minuten aan het langste eind trekken”, besluit de trainer van Dosko Kanegem.

(FBR)

Zondag 25 februari om 15 uur: KFC Aarsele – Dosko Kanegem