Dennis van Wijk zit twee weken in de tribunes, ook voor duel tegen Roeselare

07/08/18 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:26

Dennis van Wijk zal zijn spelers bij KV Mechelen tijdens de komende twee wedstrijden vanuit de tribunes moeten aanmoedigen. De Nederlandse coach van Malinwa werd dinsdag gestraft voor incidenten in de openingswedstrijd tegen OH Leuven. Bovenop de twee speeldagen schorsing krijgt van Wijk 1.000 euro boete.

Dennis van Wijk zit twee weken in de tribunes, ook voor duel tegen Roeselare

© BELGA

De schorsing gaat in vanaf 9 augustus en geldt dus voor de duels in Roeselare (11 augustus) en thuis tegen Lommel SK (17 augustus).

De sanctie volgt op de incidentrijke topper op het veld van Leuven afgelopen weekend. Supporters van KV Mechelen gooiden met projectielen naar de Leuvense doelman, waardoor scheidsrechter Nathan Verboomen de partij in minuut 70 tijdelijk moest stilleggen. Tijdens die wedstrijdonderbreking kreeg van Wijk het aan de stok met de ref, die de Nederlandse T1 eerder in de wedstrijd al een 'laatste waarschuwing' had gegeven. Van Wijk zou uit frustratie gevloekt hebben naar Verboomen en zich agressief gedragen hebben ten opzichte van de scheidsrechter.

Toen de Nederlander vervolgens naar de tribunes werd gestuurd, gaf van Wijk daar niet meteen gevolg aan. Naar eigen zeggen gebeurde dat buiten zijn wil om.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!