Debouver schenkt Mandel United de zege in Londerzeel

Daan Debouver scoorde het enige doelpunt van de namiddag. © (Foto VDB)

De troepen van trainer Lieven Gevaert zijn er ook in geslaagd om de tweede wedstrijd van de heenronde naar hun hand te zetten. Na een zeer knappe eerste helft waarin Mandel niet kon scoren volgde een tweede meer evenwichtige wedstrijd waar in Ingelmunster er wel in slaagde te scoren en de volle pot binnen te rijven. Het werd 0-1.

Meteen na de aftrap maakte Mandel United zijn bedoelingen onmiddellijk kenbaar. Na maanden lange afwezigheid kon trainer Lieven Gevaert weer gebruik maken van het aanvallend talent Daan Debouver wat meteen meer swung gaf aan het aanvallend compartiment. Al op de 6de minuut kwam Clyncke gevaarlijk opzetten maar zijn schot werd afgeblokt. Drie minuten later stond Michiel Clyncke alweer aan het kanon maar de thuisdoelman was alert. Dicht bij het kwartier kreeg Janis Coppin een mooie kop kans maar de bal ging over. Meteen was dit het sein voor de thuisploeg om ook aanvallend iets te brengen. Ze kregen een unieke kans even voorbij het kwartier maar Laleman haalde alles uit kast om het scoren te beletten. Mandel pakte onmiddellijk weer het initiatief en stuurde Pyck in de diepte maar zijn schot werd gepakt. Pal op het half uur stak Londerzeel nog eens de neus aan het venster maar ook doelman Laleman gaf geen krimp. Even voor rusten om precies te zijn op de 41ste minuut volgde er nog een uitgespeelde kans voor Clyncke maar de nul leef op het bord.

Na de rust was het de thuisploeg die het best uit de kleedkamers kwam. De thuisploeg nam het meeste initiatief zonder echt gevaarlijk te zijn. Op de 56′ werd nog een schot van Tamsin in hoekschop verwerkt en op de 73ste minuut werd ook Laleman nog eens op de proef gesteld. De ontknoping viel echter op de 82ste minuut toen Daan Debouver uitpakte met een gemeten voorzet voor Ruben Pyck die in één tijd binnen werkte 0-1. De buit leek binnen want na het doelpunt bloedde de wedstrijd dood omdat Mandel zich beperkte tot controle voetbal en niet echt meer risico’s nam.