De Brugse stadsderby verdeelt (ook bij KSK Steenbrugge)

Bavo Poelvoorde en Ian Stockx.
Redactie KW

Ook bij de Brugse provinciale ploegen krijgen spelers de Club- of Cercleliefde van thuis uit mee. Dat is evenzeer het geval bij Bavo Poelvoorde en Ian Stockx, die zaterdag als supporters de degens kruisen en zondag terug aan hetzelfde zeel trekken.

Bavo Poelvoorde

Wekelijks geeft Bavo Poelvoorde het beste van zichzelf bij KSK Steenbrugge B, onder leiding van coach Bjorn Clevers. Net voor de training stond hij ons te woord. “Club Brugge? Dat zit in de familie, mijn grootvader, vader en ikzelf hebben de blauw-zwarte kleuren ingeslikt. Altijd volg ik de thuismatchen en de laatste drie seizoenen beschik ik over een abonnement. De combinatie lukt best vermits Club en Steenbrugge vaak op een verschillend tijdstip aantreden. Zelf spiegel ik me vaak aan mijn grote broers van Club en amuseer me, ook al vallen de uitslagen niet altijd mee. Hans Vanaken is mijn favoriet, hij blinkt steevast uit op de positie waarop ik ook mijn ding doe. Natuurlijk spiegel ik me aan hem, zo’n grootmeester zeg.”

“Ik hoop dat Club de positieve resultaten kan doorzetten, al vind ik Cercle een te duchten tegenstrever. Mijn leven staat in het teken van het voetbal, Club en Steenbrugge. Meer moet dat niet zijn. Als Club de derby wint, zal ik een feestje bouwen. Rustig aan, want de volgende dag komt Steenbrugge B in actie tegen SVV Damme B.”

Ian Stockx

Als hij de sjaal aanneemt met zijn geliefkoosde groen-zwarte kleuren oppert Ian Stockx meteen dat hij al zijn hele leven voor Cercle Brugge supportert. “Als kleine pagadder begon ik te voetballen bij de vereniging. Later werd ik fervente fan met ettelijke vrienden. De laatste seizoenen volg ik de wedstrijden minder ter plaatse omdat wij zelf aantreden op zondag en ik op zaterdag evenzeer een druk programma heb. Voorheen stond ik ettelijke kampioenschappen in de spionkop. Dat waren zalige tijden. Bij Cercle kent iedereen iedereen, het is en blijft een hechte familieploeg. De toeschouwers staan in voor ambiance op een voorbeeldige wijze. Soms vallen de resultaten wat tegen, maar dat maakt niet uit. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Club voor het eerst in het zand zal bijten tegen Cercle. Mijn pronostiek? 1-2!”

“In onze ploeg vormen de supporters van beide Brugse ploegen uit eerste nationale immers een hechte vriendenkring, maar natuurlijk jennen we elkaar af en toe, dat hoort erbij. Ik hoop zaterdagavond intens te mogen genieten van de acties van Cercle-tje.”