Davy Vercruysse is hard voor zijn SV Kortrijk: “We zijn te braaf”

Staand herkennen we v.l.n.r. Ibe Vanneste, Laurens Vanden Bulcke, Kevin Putman, Julien Debrabandere, Christophe Caesens en Robbe Janart. Geknield zien we v.l.n.r. Florian Lecroart, Thijs Knockaert, Jari Vermaut, Yellis Vanden Broucke en Thomas Leman. (Foto KDS)
Redactie KW

In eigen huis moest hekkensluiter SV Kortrijk opstaan tegen SV Pittem, de voorlaatste in de stand. Het omgekeerde gebeurde: aan de rust stond blauw-zwart al met vier goals in het krijt en na 90 minuten had de Kortrijkse doelman zich zeven keer moeten omdraaien. KSV blijft zo laatste.

“Elke week opnieuw maken we het onze opponent te gemakkelijk door eigen fouten”, opent Davy Vercruysse, de T1 van SV Kortrijk die aan een moeilijk eerste seizoen bezig is. “De eerste goal kwam er na slecht inspelen centraal in de eigen defensie. Bij de tweede en derde treffer lieten we telkens de tegenstander lopen op een stilstaande fase. Met een snelle dubbele wissel heb ik geprobeerd een schokeffect te creëren. Onze tweede helft was iets beter, maar bij een 0-4-achterstand is het enige wat telt de schade proberen beperken. We pakten dan ook nog een terechte rode kaart na een veel te gevaarlijke sliding.”

Daags na de zware nederlaag was Davy Vercruysse nog steeds aangeslagen. “Ik ben enorm teleurgesteld in mijn groep. Er is een gebrek aan kwaliteit, mentaliteit en maturiteit. We zijn een jonge bende, die niet kan omgaan met tegenslagen. Iedereen weet wat zijn taken zijn. Wie zijn taak niet uitvoert, mist kwaliteit. Wie niet in duel gaat, heeft onvoldoende maturiteit. Wie het mentaal niet kan opbrengen om bij een dubbele achterstand de rug te rechten, mist mentaliteit.”

In de eerste plaats moeten mijn spelers eens voor de spiegel durven staan en zich de vraag stellen: zijn we er genoeg mee bezig? Ik kan niet geloven dat er ook maar één speler is die zich op die manier week na week belachelijk wil laten maken. Het klopt dat de groepssfeer meer dan oké is. Maar mijn spelers komen misschien wel te goed overeen. Ik wil hen ook eens zien roepen op elkaar en elkaar op hun plichten zien wijzen. Onze ploeg mist een paar klootzakken, we zijn veel te braaf.”

“Ik heb mij geëngageerd om dit verhaal tot een goed einde te brengen en dat is nog altijd de intentie. Ik voel me ook nog gesteund door het bestuur. Ik verwacht nu een signaal van mijn groep”, besluit de Harelbekenaar. (GH)

SV Kortrijk 3-7 SV Pittem

Kortrijk: Leman, Knockaert, Vanden Broucke, Debrabandere (29′ Vandeplassche), Lecroart, Putman (63′ Berrehail), Vermaut, Janart (29′ Alhassan), Vanden Bulcke, Vanneste, Caesens.

Doelpunten: 14′ Halain 0-1, 25′ Marukhin 0-2, 29′ Decaluwe 0-3, 39′ Marukhin 0-4, 60′ Heytens 0-5, 62′ Vanden Bulcke 1-5 (pen.), 81′ Alhassan 2-5, 81′ Decaluwe 2-6, 90′ Heytens 2-7, 90′ Caesens 3-7.

Rode kaart: 52′ Vanneste.

Zondag 12 november om 14.30 uur: Zwevezele B – SV Kortrijk.