Dave Van Moerkerke vanaf volgend seizoen hoofdcoach van Ledegem A

11/02/19 om 22:22 - Bijgewerkt op 12/02/19 om 08:10

Aan het einde van dit seizoen neemt tweedeprovincialer Olympic Ledegem A afscheid van Hein Vandoorne als hoofdcoach. Hij blijft wel binnen de vereniging actief als sportief verantwoordelijke. Hij zorgde ook voor de opvolging. Maandag koos men voor de 48-jarige Ledegemnaar Dave Van Moerkerke.

Dave Van Moerkerke vanaf volgend seizoen hoofdcoach van Ledegem A

Ledegemnaar Dave Van Moerkerke was eerder actief bij Izegem, KVK Ieper, Lendelede, Boezinge, Ardooie en Westhoek. © VDB

"Mijn loopbaan als trainer ben ik hier begonnen bij de jeugd", aldus Van Moerkerke. "Na omzwervingen bij Izegem, KVK Ieper, Lendelede, Boezinge, Ardooie en Westhoek ben ik nu terug bij de ploeg waar alles begon. Mijn opdracht van het bestuur is om vanaf volgend seizoen een ploeg uit te bouwen met hoofdzakelijk Ledegemnaars of jongens die hier een verleden hebben."

"Dat is trouwens de toekomst van bijna elke provinciale club. Eerder hebben ze deze stap ook al in Lendelede en Ardooie gezet terwijl ik er aan het roer stond en nog nooit is dit echt tegen gevallen. Vandaar dat ik ook nu niet lang getwijfeld heb om in de voetsporen van Hein Vandoorne te treden." Als assistent blijft David Daels op post. Het Ledegemse bestuur moet nu enkel nog op zoek naar een opvolger voor Gregory Knockaert bij de B-ploeg.

(SBR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!