Darren Steur (KM Torhout): “Bekerduel wordt eerste serieuze test”

Darren Steur is helemaal terug bij KM Torhout. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Darren Steur (22) stond een volledige wedstrijd tussen de lijnen in de bekerwedstrijd tegen de Henegouwse tweedeprovincialer Havinnes. Dat was ook al het geval in de oefenwedstrijd tegen landskampioen Club Brugge. Vorig seizoen was dat wel eens anders.

De eerste klip in de Beker van België bij de Henegouwse tweedeprovincialer ASC Havinnes werd nipt omzeild. Spouwen-Mopertingen, een club uit de tweede amateurklasse, wordt andere koek. “Het wordt onze eerste serieuze test. Zo’n wedstrijden speel ik liever dan tegen ploegen als Havinnes. Ik vond hen voetballend wel beter dan ik had verwacht. We werden heel vaak uit ons ritme gehaald door scheidsrechterlijke beslissingen en het veld dat niet echt in ons voordeel was. Maar telkens we begonnen te voetballen, creëerden we kansen en lagen we boven.”

De Croky Cup maakt dan wel deel uit van de voorbereiding, toch wil Darren een mooi bekerverhaal schrijven. “Sowieso is er nog werk aan de winkel, maar persoonlijk wil ik wel zo ver mogelijk geraken in deze bekercompetitie. In mijn eerste seizoen bij KM kwamen we zelfs uit tegen Tubeke, als ik me niet vergis. Al was ik die wedstrijd geschorst. Spouwen-Mopertingen is zeker geen onhaalbare tegenstander. Als iedereen zijn topniveau bereikt, maken we veel kans.”

goed gevoel

“Ik merk alvast veel verandering ten opzichte van de vorige jaren. Voor het eerst sinds de U16 speel ik in een volledig Nederlandstalige ploeg. Niet dat ik iets tegen Franstalige spelers heb, maar je merkt het wel aan de communicatie. Ik ben zeer positief. Zeker in vergelijking met vorig seizoen, toen ik startte met een blessure. Er waren ook enkele conflicten met de vorige trainer, waardoor ik niet zoveel vertrouwen kreeg. Nu is dat wel het geval. Iedereen voelt zich in zijn nopjes en daar zorgt de trainer ook voor.”

Blessureleed vormde ook een rode draad doorheen het voorbije seizoen van Darren Steur. “Dat is allemaal achterwege. Net als vorig weekend liet de trainer me ook tegen Club Brugge 90 minuten spelen om minuten te laten maken en spelvreugde op te doen.”

En het gevoel zit goed bij KM. “We moeten de supporters terug achter ons krijgen. KM heeft een mooi stadion met een mooie sfeer. Ik weet nog goed mijn eerste wedstrijd tegen Winkel Sport een tweetal jaar terug. Ik schrok toen hoeveel supporters kwamen kijken. We voelden hun steun van zodra we het veld opkwamen. Dan scoorden we na een paar minuten nog met wat geluk. Dat deed echt deugd. Niet normaal. Hetzelfde gevoel was er bij de wedstrijd tegen Club Brugge toen we het veld betraden met de jeugdspelers, die opkijken naar je omdat je tegen die ploeg speelt. Dat geeft een boost. Dan komt het kind in je terug naar boven”, besluit Darren lachend. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier