Danny Ongenae (FC Marke – 4C): “Dupe van ons veld”

Redactie KW

FC Marke stond meer dan een half uur met tien, maar maakte het leider Bellegem heel moeilijk. De bezoekers legden de schuld van hun ondermaatse prestatie bij het veld. “Ik kan ze geen ongelijk geven”, bekent voorzitter Danny Ongenae.

“Wij zijn zelf de dupe van ons slecht veld. Het is wellicht de reden waarom we dit seizoen met zo veel geblesseerden zitten. Nooit kunnen we twee keer op rij met dezelfde ploeg aan de aftrap komen. Het is frustrerend, omdat we er weinig kunnen aan doen. Het onderhoud van het veld is niet onze verantwoordelijkheid.”

“Jammer, want onze jeugdwerking draait op volle toeren. Het is een van de grootste uit onze regio. Wel te verstaan op ons niveau. We hebben bovendien een jonge en technische ploeg, maar ze kunnen hun kwaliteiten niet tonen op ons veld.”

Hannes Van Wynsberghe (WS Bellegem): “Blijven oppassen”

Aan een vroeg doelpunt van Hannes Van Wynsberghe had WS Bellegem op Marke genoeg om met de volle buit te gaan lopen. Het was zijn twaalfde treffer. “Niet slecht voor een schaduwspits”, lacht de 23-jarige. “Op Marke werd het geen goede match. En daar had het veld een grote schuld aan. Op die akker valt gewoon niet te voetballen.”

Zondag komt Aalbeke op bezoek. Een nieuwe zege? “Toch maar oppassen. Marke werd ook als een makkie beschouwd. En toch hadden we de grootste moeite om met de kleinste cijfers te winnen. Binnen enkele weken moeten we Jong Vijve bekampen. Na de winterstop komen de wedstrijden van de waarheid eraan. Dan gaan we meteen weten of we gewapend zijn om mee te doen voor de titel.” Tieberghien was geschorst en Ryssaert is voor onbepaalde tijd out. Masschelein hervat. (Fonzie)

FC Marke 0-1 WS Bellegem

Bellegem: Deltour, Deconinck, Cottens, H. Tieberghien, Parmentier (85′ Deman), Lefebvre (73′ Rohaert), Vindevogel (73′ Braekeveldt), Verghote, Marquette, Van Wynsberghe, Deslé.

Marke: Opsommer, Delabie (80′ Matam), Wyffels, Soete, Levecque, Lauwers, Huysentruyt, Keersebilck (46′ Degrande), Vantieghem, Beeuwsaert (70′ Holvoet), D’Halluin.

Goal: 6′ Van Wynsberghe 0-1.

Rood: 55′ Degrande (2x geel).

Zondag 26 november 14.30 uur: E. Kuurne FC Marke.

Zondag 26 november 14.30 uur: WS Bellegem Aalbeke Sport.