Complete offday breekt Westhoek heel zuur op

Bah zat hier vast tussen de bezoekende verdedigers. © (Foto VDB)

VK Westhoek miste in alle linies scherpte en kon slechts een paar doelrijpe kansen afdwingen. De bezoekers waren veel efficiënter en haalden een verdiende zege.

Vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg al een aantal verwittigingen. Het begon al van bij de aftrap. Na balverlies van Robaeys ging Claes met de bal aan de haal, maar mikte onbesuisd over doel. Op het kwartier had Vander Elst een goed schot in petto, doelman Londot kon de bal niet klemvast houden. Claes kreeg de bal in de voeten maar mikte meters over doel. Op het halfuur kreeg Overijse een unieke kans. Vander Elst zette voor vanop rechts en Borahsasar, met Embrechts op de huid, plaatste de bal over het thuisdoel.

Westhoek kon daar een aantal halve doelkansen tegenover stellen. In de 15de minuut stuurde Misiatu Yohann Loisel op links door, die zette voor naar Vandermarliere maar doelman Belin had een goede redding in huis op het schot van de middenvelder. In de 23ste minuut kreeg Ternier een unieke kans om Westhoek op voorsprong te brengen. De Loof trapte de bal na een vrijschop vlug naar Ternier die alleen voor doelman Belin kwam. De lobbal van Ternier was echter te zwak om de bezoekende doelman te verontrusten.

In de 39ste minuut viel dan toch het eerste bezoekende doelpunt. Na een vlugge aanval van Overijse via Delorge en Claes trapte die in één tijd de bal voorbij doelman Londot.

In de tweede helft bracht trainer Vandenheede met Gregory Loisel en El Hajji meer aanvalskracht in de thuisploeg, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Na een één-twee met Bah besloot Sucaet te zwak in de handen van de bezoekende doelman. Even later had doelman Belin moeite om het afstandsschot van Robaeys onder controle te houden, maar Vandermarliere stond te ver geposteerd om de rebound binnen te trappen.

Op het uur scoorde Overijse een tweede keer. Doelman Londot kon een vrijschop van Sarkic niet klemvast houden en Claes was er als de kippen bij om de 0-2 op het bord te brengen. Westhoek probeerde nog wel om het tij te doen keren maar vond geen oplossing om de verdediging van Overijse te verontrusten. Vijf minuten voor affluiten was Misiatu met een afstandsschot dichtbij de aansluitingstreffer maar de bezoekende doelman had een goede redding in huis. In de slotminuten legde invaller Ngangue de eindcijfers vast.

Na twee overwinningen op rij knoopt Westhoek aan met een zwakke prestatie en een thuisnederlaag.

Doelpunten: 39′ Claes (0-1), 59′ Claes (0-2) en 88′ Ngangue (0-3).

VK Westhoek: Londot, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Misiatu, Sucaet (63′ Gregory Loisel), Vangheluwe (63′ El Hajji), Petitpretz (46′ Bah), De Loof en Yohann Loisel.