Clubmonument SCT Menen tekent als eerste bij en start aan zijn 24ste seizoen op rij

Redactie KW

Verdediger Fiston Mwika Mula heeft de club dan weer per direct verlaten

SCT Menen heeft Ward Vanaudenaerde zo nog een seizoen langer aan zich gebonden.Weinigen zullen hem dit nadoen op dergelijk niveau. Daarmee zal de verdediger straks voor het 24 ste seizoen op rij uitkomen voor de grensploeg die momenteel meedraait in de bovenste regionen van de derde amateurklasse.

Vanaudenaerde (29) speelt al sinds zijn vijfde voor SCT Menen en brak er als 16-jarige door in toen nog tweede provinciale. Hij maakte 3 promoties mee, maar zag zijn ploeg vorig jaar wel uit de tweede amateurklasse tuimelen. Dit jaar maakt geelzwart nog kans op de titel en Vanaudenaerde is nog steeds basisspeler. Afgelopen weekend moest hij tegen Jong Lede wel geblesseerd aan de kant blijven met een lichte knieblessure.

Clubmonument SCT Menen tekent als eerste bij en start aan zijn 24ste seizoen op rij

De sportieve cel begon iets later dan voorzien aan de besprekingen voor volgend seizoen, maar met de contractverlenging van zijn clubmonument lijkt de toon gezet. Ook goalgetter David Cardon zat al aan de Meense onderhandelingstafel maar tekende nog niet bij.

Fiston Mwika Mula heeft de club per direct verlaten. De linkerflankverdediger had het dit jaar moeilijk om zich in het eerste elftal te knokken en weigerde meermaals met de beloften te spelen. Op die manier verbrak hij zelf zijn contract.

(MPM/Foto MPM)