Club verliest ook punten tegen stadsgenoot Cercle (2-2)

De mindere reeks van Club Brugge is geen toeval. Ook tegen stadsgenoot Cercle bleef het op één punt steken. Terwijl bij Cercle het al sedert de thuismatch tegen Eupen mangelt aan efficientie is, reden -volgens trainer Guyot- waarom het met een 1 op 15 stond na de thuiszege tegen Anderlecht, is ook Club al een paar weken in hetzelfde bedje ziek, getuige de magere oogst na Nieuwjaar.

Blauwzwart domineerde van minuut tien tot aan de rust maar halfweg stond het ‘slechts’ 1-2. Na de pauze was het vierde kwartier én de laatste tien minuten voor blauwzwart, maar daarin kon het niet scoren. Daar tussenin herstelde Cercle het evenwicht en scoorde het ook op opportunische wijze de 2-2, al was afwerker Cardona niet bepaald aan een goeie match bezig.

Op een zwaar veld (na de vele regenval) begon Cercle enthousiast aan de match en kon het zijn buren zowaar de eerste drie minuten op eigen helft vastzetten. Nadien nam Club over. De eerste doelkans, na twaalf minuten, was goed voor een doelpunt. Diatta sneed voorbij zijn tegenstander, zette voor doel en met een mooie deviatie gaf Wesley Paul Nardi het nakijken (0-1). Club vond nu zijn draai en de thuisploeg had moeite om stand te houden. Vooral Ueda, onwennig als rechtsback, werd keer op keer in de problemen gebracht door Diatta en Vanaken.

Twee scrimmages leverden doelgevaar op maar geen open kans. De gelijkmaker viel dan ook uit de lucht want Club was baas. De voorzet vanop rechts kwam van Cardona, de inglijdende Mercier kon niet bij de bal, Arambat wel maar die gleed de bal in eigen doel (1-1). Club moest nu weer komen om zijn situatie ten opzichte van Genk te herstellen, het liep evenwel niet zo vlot als voor de gelijkmaker. Cercle liet nog een snelle counter noteren, zonder succes, maar het was wel Club die met een voorsprong ging rusten. Goeie actie in het middenveldd via Vanaken, Wesley en Vormer, die op links de vrije man vond bij Schrijvers, die van dichtbij binnenduwde (1-2). Halfweg stond een verdiende voorsprong op het bord.

Niet meteen veel wijzigingen in het spelbeeld direct na rust, Club was baas. Marega moest een voorzet vanop rechts voor de neus van Schrijvers in hoekschop werken én Wesley kon niet hard genoeg uithalen toen hij in de zestien werd vrijgespeeld. Laurent Guyot greep na een uur in. Ueda eraf, Hazard erin.

Even onverwacht als in de eerste helft kwam de gelijkmaker van Cercle. Een schot van Bruno werd gestremd en kwam in de loop van Cardona, randje buitenspel vertrokken (de VAR bekeek de fase nadien), en die schoof de bal onder Horvath (2-2). Groenzwart putte er wat vertrouwen uit en herstelde het evenwicht. Nardi moest wel een geplaatste vrije trap van Denswil uit zijn doelvlak duwen. Doelpuntenmakers Cardona (krampen) en Wesley gingen eraf voor De Belder en Openda.

De match in evenwicht evolueerde in de laatste tien minuten naar powerplay door Club. Nardi toonde nog eens zijn klasse door in twee minuten tijd evenveel pogingen van Vormer te redden. Lawrence Visser begon in de extra tijd met nog wat gele kaarten en voor Omolo betekende dat zijn tweede, rood dus. De extra vier minuten leverden geen doelkans meer op, wel hoge ballen in de zestien waarbij Nardi twee keer lijf en leden riskeerde en verzorging nodig had.

Na het affluiten was er zowaar nog een nieuwe versie van de ‘Brugse Metten’. Fransman Irvin Cardona ging zowaar een vlag, die hem in de handen was geduwd door een supporter, op de middenstoot planten. De reactie van Vormer en Mechele liet nog zich wachten en er kwam nog een massaal handgemeen, waarna Taravel en Wesley de gemoederen konden te bedaren en beide clubs hun aanhang kon gaan groeten. Cercle met het gevoel van overwinnaar, Club voelde zich verliezer.

(DACH)

CERCLE : Nardi; Ueda (61’Hazard), Marega, Taravel, Omolo, Etienne; Lusamba, Mercier; Cardona (75’De Belder), Gakpé (85’Kone), Bruno.

CLUB : Horvath; Arambat (85’Rezaei), Mechele, Denswil; Mata (73’Cools), Vormer, Rits, Vanaken, Diatta; Schrijvers, Wesley (78’Openda).

Doelpunten : 12’Wesley 0-1; 28’Arambat (o.g.)1-1; 41’Schrijvers 1-2; 65’Cardona 2-2.